Montenegro Airlines u septembru prevezao 72 hiljade putnika

Dodajte komentar

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je nakon rekordnih rezultata za jul i avgust mjesec 2018. nastavio u istom maniru i u septembru, prevezavši 72 hiljade putnika, navode iz kompanije.

Za prvih devet mjeseci je prevezeno 527 hiljada putnika, od čega 350 hiljada samo u periodu od početka juna do kraja septembra mjeseca.

Kako navode iz MA, svi ovi rezultati respektivno su najbolji u istoriji poslovanja kompanije.

“Preciznije, u septembru mjesecu ove godine MA je prevezao 72.554 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, na 806 redovnih i čarter letova, što je za 8.211 putnika ili 12,8% više, sa avionom više i 84 letova u redovnom i čarter saobraćaju više, sve u odnosu na septembar 2017. godine. Prosječna popunjenost putničke kabine najveća je na letovima za Lajpcig 86%, London 84%, Beograd 83% , Frankfurt 79%, Pariz 77% itd. Za četiri mjeseca visoke ljetnje sezone, u periodu od početka juna do kraja septembra, ukupno je prevezeno 350.449 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju, sa šest operativnih aviona na 3871 redovnih i čarter letova. To je za 52.708 putnika ili 17,7% više, sa avionom više i 474 letova u redovnom i čarter saobraćaju više u odnosu na isti period prošle godine”, navode iz MA.

MA je za prvih devet mjeseci ove godine ukupno prevezao 527.532 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, na 6.264 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 63.052 putnika ili 13,6% više u odnosu na isti period lani.

“Postignuti rezultati su ostvareni u uslovima velike konkurencije na tržištu, na kojem pored MA u toku ljetnje sezone saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija. I pored toga, MA uspijeva da na godišnjem nivou preveze između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima”, navodi se u saopštenju MA.

Živko Banjević, izvršni direktor avio-kompanije je istakao da su zadovoljni ostvarenim rezultatima za devet mjeseci 2018. a posebno time što su ispunili plan za period od početka juna do kraja septembra mjeseca i prevezli 350 hiljada putnika.

“Rekordni rezultati za prvih devet mjeseci govore da je izvjesno da će MA ove godine prevesti oko 620.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što nam je od početka i bio cilj. Ističemo, da je uspjeh MA posljedica pažljivog sprovođenja plana konsolidacije poslovanja i optimalne komercijalne strategije, na čemu se kontinualno radi, u saradnji sa resornim ministarstvom i Vladom Crne Gore“, rekao je Banjević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *