Vlada: Nećemo dozvoliti vanistitucionalno ometanje programa ekonomskog državljanstva

Dodajte komentar

Vlada neće dozvoliti nikakvo vanistitucionalno ometanje programa ekonomskog državljanstva, a proces će biti realizovan u institucijama, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je odlučila da od 1. oktobra crnogorsko državljanstvo može da se stekne ulaganjem novca u razvojne projekte.

“Vlada će preko svog ekspertskog tima priprema normativne i proceduralne pretpostavke za početak programa državljanstva radi investiranja. Proces će biti transparetan i realizovan u okviru državnih institucija. Program treba da doprinese dodatnom razvoju i unapređenju ekonomije i infrastrukture. Zbog toga Vlada neće dozvoliti nikakvo vaninstitucionalno ometanje programa. Vlada u ovoj fazi nije angažovala nikakvo spoljno savjetovanje”, saopšteno je iz Vlade.

Pročitaj još: Arapi žele da kupuju crnogorske pasoše

Kompanija Henley & Partners najavila je da će u oktobru sa Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Iz Evropske komisije ranije su upozorili da će Crna Gora morati da se, prilikom davanja državljanstva stranim investitorima, uskladi sa evropskim strogim normama i kriterijumima za sprečavanje bezbjednosnih rizika.

Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *