Telekom Srbija preko M:tel Crna Gora kupuje Telekom Albanija

Dodajte komentar

“Telekom Srbija“ dao je ponudu za kupovinu “Telekoma Albanija“, drugog najvećeg operatera u Albaniji, a poslovna operacija će biti obavljena posredstvom kompanije “M:tel Crna Gora“, saznaje Portal Analitika.

Srpski mediji su danas objavili da je najizvjesnije da će kupac “Telekoma Albanija“ biti “Telekom Srbija“.

Iz srpskog operatera su potvrdili da su predali ponudu i da su izuzetno zainteresovani da kupovinu “Telekoma Albanija“ koji je u vlasništvu “Dojče telekoma“.

Ovo interesovanje je dokaz namjere Telekoma Srbija da se pozicionira kao regionalni lider u oblasti telekomunikacija. Dali smo ponudu i u toku je razmatranje naše i drugih konkurenata, te stoga ne možemo davati detaljnije informacije – objašnjavaju iz “Telekoma Srbija” za srpski portal Blic.

Prema pisanju albanskog portala Klan, u konkurenciji su, osim srpskog operatera i dvije bugarske kompanije, “Vivakom“, u vlasništvu Spasa Ruseva i “Globul Telekom”, još jedan bugarski operater.

Prema izvorima Portala Analitika, “M:tel Crna Gora“, koji je tokom posljednjih godina puno ulagao u razvoj na crnogorskom tržištu, biće kompanija koja će obaviti kupoprodaju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *