Objediniti elektronsku fiskalizaciju i reformu poreske administracije

Dodajte komentar

Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa šefom kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Emanuelom Salinasom kako bi razgovarali na temu priprema za godišnje zasijedanje Svjetske banke i MMF-a, te analize portfolija SB u Crnoj Gori.

„Govoreći u kontekstu aktuelnih projekata koji se realizuju uz saradnju sa pomenutom institucijom, ministar je ukazao na značaj uspješne realizacije reforme poreske administracije, te ukazao na potrebu povezivanja ovog projekta sa uvođenjem sistema elektronske fiskalizacije u našoj zemlji. Objedinjavanje ova dva projekta, kako je ministar Radunović istakao, značilo bi dodatno povećanje efikasnosti rada Poreske uprave, a samim tim i povećanja prihoda u budžetu”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako se navodi, Salinas je prenio otvorenost da se kroz timski rad pronađe model koji bi najadekvatnije odgovorio potrebama uspostavljanja održivog sistema naplate poreskih prihoda i ukazao da će Svjetska banka i u narednom periodu, prvenstveno kroz projekat Zapošljavanja i ekonomskog rasta, nastojati da Crnoj Gori pruži dodatnu podršku u podizanju ukupnog standarda građana.

“Sagovornici su usaglasili teme o kojima će detaljnije biti riječi na predstojećim godišnjim sastancima Svjetske banke i MMF-a a koje se odnose na prioritete u daljoj saradnji pomenutihinstitucija i naše zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *