Biografija Elona Muska je dokaz da treba biti sažet prilikom pisanja CV-ja

Online kompanija Novorésumé, specijalizovana za izradu biografija, na primjeru poznatog biznismena dokazala je i da u slučaju kvaliteta biografije takođe vrijedi pravilo „manje je više“. Na primjeru CV-ja Elona Muska, svjetski poznatog inovatora, milionera i vlasnika Tesle i SpaceX-a tvrtka Novorésumé je željela da pokaže da “čak i vrlo uspješna karijera poput njegove može biti predstavljena u samo jednoj stranici biografije”, izjavio je jedan od osnivača kompanije Andrei Kurtuy za Business Insider.

Vještine i kompetencije prikazane su sistemom ocjenjivanja od četiri nivoa, no nisu sve njegove vještine dobile maksimalnu ocjenu. Jedna od njegovih vještina je „mikromenadžment“. Elon Musk je poznat po visokim standardima i jednom se čak poigrao s riječima izjavivši za sebe da je „nano-manager“, odnosno da voli kontrolu više i od mikromenadžera.

Sljedeći put kada budete pisali CV, možda nije loše podsjetiti se da s dobrim dizajnom možete imati vrlo jednostavan, a opet efektan CV. Ovako izgleda Muskov CV:

Credit: novoresume.com

Check Also

CBCG: Ukidanje kolaterala kao kriterijuma za klasifikovanje kredita

Savjet Centralne banke (CBCG) usvojio je izmjene i dopune Odluke o minimalnim standardima za upravljanje …

One comment

  1. Musku ni ne treba CV, svi znaju ko je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *