Renomirani stručnjaci iz svijeta bankarstva i tržišta kapitala na Konferenciji Montenegroberze

1 komentar

12. oktobra 2018. godine, u Hotelu Hilton, održati Konferencija Montenegroberze. Na Konferenciji se očekuje učešće oko 150 najeminentnijih ličnosti sa područja tržišta kapitala iz Crne Gore i regiona, te brojnih eksperata sa finansijskih tržišta iz Evrope.

Konferencija Montenegroberze je događaj koji će okupiti 6 renomiranih stručnaka iz svijeta tržišta kapitala, bankarstva i privrede. Danas vam predstavljamo prva dva govornika, koji će sa učesnicima Konferencije kroz panel diskusiju na temu  “Perspektive i pravci razvoja tržišta kapitala“ , podijeliti svoja iskustva. U nastavku pročitajte više o njima.

Ivana Gažić je Predsjednica Uprave Zagrebačke berze. Osim ove pozicije Ivana je trenutno i Predsjednica Nadzornog odbora SEE Linka Skoplje kao i Predsjednica Nadzornog odbora Ljubljanske berze.

Osim trenutnih funkcija koje obavlja u toku svog bogatog radnog iskustva Ivana je pokrivala rukovodeće pozicije u kompanijama kao što su: Pliva Plc, Lura Plc, Societe Generale – Splitska banka AD, Hypo Alpe Adria bank Plc itd.

Iz gore navedenih funkcija koje obavlja, ali i velikog iskustva kako na tržištu kapitala tako i u bankarskom sektoru i privredi, jasno je da je Ivana Gažić osoba koja može mnogo toga reći o regionalnoj integraciji  berzi  kao i svojoj viziji budućnosti istih u regionu. Takođe,  biće zanimljivo čuti nešto više o kupovini Ljubljanske berze od strane Zagrebačke berze i koje su do sada viđene prednosti, ali i eventualni nedostaci jedne takve akvizicije.  Biće riječi i o Funderbeam SEE koji je pod pokroviteljstvom Zagrebačke berze, a radi se o relativno novom projektu koji je investitorima u SEE ponudio nešto potpuno novo, a tiče se mogućnosti ulaganja u start up kompanije ili projekte. Ovaj projekat je dio puno većeg svjetskog projekta za start up-ove, koji su iznjedrili velikane u svijetu start up-ova kao što je kompanija Skype itd.

Dr Ludwig Nießen je Generalni direktor I rukovodilac Informativne službe i Šef Operativne i Tehnološke služe (COO/CTO) Bečke berze. Radio je kao Asistent u istraživanju – Forschungszentrum CERN; Ovlašćeni službenik i Viši Potpredsjednik – ÖTOB Österreichische Termin und Optionenbörse; Ovlašćeni službenik i Viši Potpredsjednik – ÖTOB Österreichische Termin und Optionenbörse; Generalni direktor i Član Nadzornog odbora – CCP Austria Abwicklungsstelle für Börsengeschäfte GmbH , Član Komore Praške berze i Šef Operativne i Tehničke službe (COO/CTO) – CEESEG AG. Trenutno je Generalni direktor I rukovodilac Informativne službe i Šef Operativne i Tehnološke služe (COO/CTO)

Pored gore navednog, g. Nießen obavlja i funkciju Člana Borda Bečkog Ekonomskog Foruma. Kroz dugogodišnje radno iskustvo stekao je spacijalizovana znanja o menadžmentu s fokusom na IT i rizik, kao i o osnivanju, restruktuisanju i integraciji organizacijskih jedinica u ex-change operacijama. Takođe, posjeduje detaljno stručno znanje o: sistemu trgovanja berze, tržištima hartija od vrijednosti, derivatnim proizvodima i internacionalnim tržištima kapitala, posebno CEE i UK., koji posjeduje veliko radno iskustvo. operacijama. Takođe, posjeduje detaljno stručno znanje o: sistemu trgovanja berze, tržištima hartija od vrijednosti, derivatnim proizvodima i internacionalnim tržištima kapitala, posebno CEE i UK.

Za više detalja o Konferenciji posjetite: http://25.mnse.me.

 

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *