1000 plus: Dodjela vaučera prioritetnim osobama naredne sedmice

Dodajte komentar

Dodjela prve grupe vaučera prioritetnim osobama u okviru projekta Hiljadu plus planirana je početkom oktobra, saopštili su iz Ministarstva održivog razvoja.

Projektni odbor je, tokom prethodnog perioda, napravio detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 1,05 hiljada porodičnih domaćinstava, odnosno 2,46 hiljada osoba, na osnovu čega će se onim građanima, kod kojih je to potrebno, omogućiti da dopune dokumentaciju i upute zahtjeve za pojašnjenja.

– Na osnovu obrađenih aplikacija preliminarno je utvrđeno da postoji preko 150 prioritetnih osoba, za razliku od prethodne faze projekta kada ih je bilo 67 – piše u saopštenju.

Tokom javnog poziva za građane, koji je bio otvoren od 23. jula do 13. avgusta, u pet banaka dokumentaciju je predalo 1,05 hiljada građana. Građani su predali aplikacije u 15 crnogorskih opština.

Iz ministarstva su kazali da je najveći broj aplikacija predat u Podgorici – 793, a najmanje u Kotoru i Kolašinu, dvije.

Kada su banke u pitanju, najveći broj aplikacija predat je u Sosijete ženeral Montenegro banci – 317, potom u Crnogorskoj komercijalnoj – 270, NLB – 258, Erste – 135 i Lovćen banci – 74. Najveći broj aplikacija, 431, predata je prvog dana apliciranja.

– Najveći broj zahtjeva predat je u centralnoj regiji, 871, zatim slijedi južna regija sa 112 aplikacija i sjeverna sa 71 predatom aplikacijom – dodali su iz ministarstva.

Najveći broj zahtjeva predala su jednočlana domaćinstva – njih 358, zatim slijede tročlana sa 252 i dvočlana sa 239 zahtjeva.

– Trenutno je na provjeri kod Uprave za nekretnine 2,15 hiljada osoba, kako bi se utvrdilo da li posjeduju nekretnine. Nakon dostavljenih informacija od Uprave za nekretnine i dopune dokumentacije građana, stvoriće se preduslovi za formiranje liste dobitnika vaučera i za dodjelu istih – zaključili su iz ministartva.

U prethodne dvije faze projekta Hiljadu plus stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2,15 hiljada građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *