Mugoša: Izmirujte dugove ili krećemo sa blokadama

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša upozorio je juče opštine da će Poreska uprava, ukoliko ne budu napravile plan reorganizacije lokalnih preduzeća i izmirivali dugove od 3. januara krenuti sa blokadama, a od 18. februara i prijedloge za stečajeve.

Određeni broj opština nije shvatio ozbiljno ovo što sa njima već godinu i po dogovoramo i neka preduzeća i dalje duguju porez. To neće moći više da radi niko. Predlažem da se opštinama pomogne da narave plan reorganizacije. Ako to ne urade do 15. decembra ove godine Poreska uprava će od 1. januara blokirati račune ovih preduzeća na puni iznos. Ako u roku od 45 dana ne plate obaveze biće prijedlozi za uvođenje stečaja – upozorio je Mugoša i podsjetio da je jedan broj opština i lokalnih preduzeća povećao poreski dug.

Molim vas da ne provjeravate namjeru Poreske uprave da uradi ovo – kazao je Mugoša.

On je na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o finansiranju lokalne samouprave  kazao da treba pomoći opštinama da pred Novu godinu određeni broj službenika pošalju u penziju jer je neodrživo stanje u kojem se nalaze pojedine opštine.

Izvor: Portal Analitika

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

One comment

  1. poreznicima nije posao da prijete, cak i kad su u pravu jer cak i kad nisu politicari, kao sto g-di Mugosa jeste, moraju dobro da izmjere to sto rade

    i sta radi PK CG ako ne stiti privredne subjekte

    pa nije valjda da stvarno vjeruju u bijele lsite i slicne bajke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *