Sve više prodavnica se seli online

Sve veći broj njemačkih prodavnica na malo počinje ulagati u internet prodaju, što doprinosi rastu njihovih prihoda, ali i ukupne potrošnje, saopštilo je njemačko udruženje trgovaca HDE.

Četvrtina „konvencionalnih” trgovaca u Njemačkoj sada ima svoje internet trgovine, rekao je HDE-ov direktor Stefan Genth. Oko 15 posto trgovaca prodaje robu na internetu, a više od petine trgovaca prodaje više od desetine svojih proizvoda na internetu.

„Prodaja preko interneta sve je važnije za mnoge kompanije”, rekao je Genth, dodajući kako dvije trećine prodavaca očekuje veći rast prihoda od online prodaje u sljedećoj godini.

HDE je takođe ponovio prognozu rasta prihoda za 2018. godine, od 2 posto, na 520 milijardi eura. Rast u online prodaji, od 10 posto, pokretač je snage iza ovog povećanja.

Ovakav slučaj nije samo u Njemačkoj. Posljednjih deset godina broj prodavnica koje svoje tgovanje sele na internet se povećao nekoliko pute. Neke robu prodaju samo preko interneta dok druge daju značajne popuste ukoliko robu pazarite online.

Check Also

Pad indeksa i promet od oko 500 hiljada obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Pad indeksa i promet od oko 500 hiljada eura obilježili su ovu sedmicu na crnogorskom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *