Luštica četiri miliona Vladi plaća u akcijama, a Aerodromi u eurima

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

Aerodromi Crne Gore u državni budžet treba da uplate blizu četiri miliona eura od dobiti za prošlu godinu i na osnovu korekcije dobiti za 2014. Kompanija Luštica development Vladi će dodatnu zakupninu od 2015. do 2018. platiti sa četiri miliona akcija vrijednosti po euro navedeno je u Vladinim dokumentima, objavljenim nakon jučerašnje sjednice.

Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju prijedloga raspodjele dobiti Aerodroma iz prošle godine, i o korekciji raspodjele iz 2014. Na sjednici je Deloit imenovan za nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja kompanije za 2015. i 2016.

U dokumentu, o raspodjeli dobiti iz prošle godne, od ukupno 4,01 milion eura, koji je Vladi dostavio Odbor direktora Aerodroma u budžet države treba da se uplati 70 odsto ili 2,8 miliona eura. Ostatak od 30 odsto ili 1,2 miliona eura evidentira se kao neraspoređena dobit.

U dokumentu o korekciji raspodjele dobiti ove kompanije iz 2014, koji je takođe potpisao predsjednik Odbora direktora Aerodroma Dragoljub Bulatović se navode detalji.

“Utvrđuje se prijedlog da se iznos od 1.150.498 eura, koji predstavlja razlike do 70 odsto neto dobiti iz 2014. od 2.003.598 eura i iznosa od 853.100 eura koji je ranije kao dio dobiti iz 2014. prenešen u budžet Crne Gore, na ime korekcije raspodjele neto dobiti iz 2014. prenese u budžet Crne Gore”, navodi se u odluci koja je objavljena na sajtu.

Vlada je dala saglasnost i na odluku Odbora direktora Aerodroma kojom se inicira iznajmljivanje prostora za slobodnu carinsku prodaju na aerodromima Podgorica i Tivat.

Usvojena je Informaciju o plaćanju fiksne dodatne godišnje zakupnine u skladu s ugovorom o zakupu i izgradnji koji se odnosi na Luštica development.

Vlada se saglasila da joj ovo privredno društvo izda 4.000.000 akcija, u vrijednosti od jedan euro po akciji, na ime isplate dodatne godišnje zakupnine, za period od 2015. do 2018. godine, shodno Ugovoru o zakupu i izgradnji – navedeno je u saopštenju nakon sjednice.

Zadužen je Sekretarijat za razvojne projekte da o odluci Vlade informiše Lušticu development Tivat.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *