Otvoren Telekomov konkurs “Za svako dobro”

Dodajte komentar

Telekom raspisuje konkurs „Za svako dobro“ kojim dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura. Konkurs je namijenjen svim nevladinim organizacijama (udruženjima i fondacijama) registrovanim u Crnoj Gori i njime se finansiraju projekti od posebne važnosti za zajednicu u čijem se sprovođenju primjenjuju digitalne tehnologije.

Konkurs je otvoren po peti put, a oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine, i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Konkurs je otvoren do 8. oktobra 2018. i njime će biti podržano najmanje pet projekata od posebne važnosti za zajednicu koji će dobiti sredstva za realizaciju u iznosu do šest hiljada eura.

„Ove godine obilježavamo pet godina inicijative „Za svako dobro“ i raduje nas što smo za ovo vrijeme inspirisali i podržali puno organizacija da potraže rješenje za važne društvene izazove. Do sada su konkursom podržana 23 projekta od posebne važnosti za zajednicu, a zajedno sa sredstvima namijenjenim za ovu godinu, riječ je o podršci u ukupnom iznosu od 150 hiljada eura. Vjerujemo da se primjenom digitalnih tehnologija mogu riješiti važna pitanja u društvu i nastavićemo da na odgovoran i transparentan način podržavamo razvoj svih oblasti koje su važne za zajednicu u kojoj poslujemo“ , kazala je Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Crnogorskom Telekomu.

O pobjednicima odlučuje ekpertska komisija koju, osim prestavnika Telekoma, čine i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima. Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata od strane komisije su relevantnost i dobrobit za zajednicu, aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost). Jedna od donacija biće dodijeljena na osnovu rezultata glasanja online zajednice.

Detalji o uslovima konkursa i načinu prijave dostupni su na OVOM LINKU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *