Milijarder Marc Benioff kupuje časopis Time

Dodajte komentar

Samo osam mjeseci nakon što je prodat američkoj medijskoj grupi Meredith Corporation, časopis Time ponovo mijenja vlasnika, a ovoga puta kupuje ga milijarder Marc Benioff.

Suosnivač Salesforce.com Marc Benioff i njegova supruga kupuju Time za 190 miliona dolara. U saoštenju Mereditha stoji kako Benioffi „neće biti uključeni u svakodnevno poslovanje ili novinarske odluke”.

Dogovor bi mogao biti dovršen kroz mjesec dana, no prvo mora dobiti regulatorno odobrenje.

Marc Benioff, predsjednik, izvršni direktor i suosnivač kompanije Salesforce.com za poslovanje u oblaku, izjavio je kako on i njegova supruga duboko poštuju organizaciju i taj poznati brend.

„Moć Timea oduvijek je bila u njihovom jedinstvenom pisanju o ljudima i problemima koji na sve nas utiču i povezuju nas”, napisao je u tweetu.

Benioffi preuzimaju Time u vrijeme kada je budućnost štampanih medija neizvjesna. Prodaja Timea je pala, a bori se i s padom prihoda od oglašavanja.

Meredith je tek u januaru dovršio kupovinu matične kompanije Time Inc. te ubrzo prodao neke od njihovih najpoznatijih magazinskih naslova.

Prema Forbesu, Benioff ima imovinu vrijednu 6,7 milijardi dolara, a nije jedini preduzetnik iz tehnološkog svijeta koji je odlučio kupiti tradicionalnu štampanu publikaciju.

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos kupio je 2013. godine Washington Post, a prošle je godine Laurene Powell Jobs, udovica Stevea Jobsa, kupila većinski udio u časopis The Atlantic.

SEEbiz

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *