Novi štrajk Ryanair-a 28. septembra

Dodajte komentar

Sindikati su pozvali kabinsko osoblje irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair na štrajk u pet evropskih zemalja, saopšteno je juče u Briselu.

Štrajkovi su najavljeni u Belgiji, Holandiji, Italji, Španiji i Portugalu, rekao je novinarima u Briselu Iv Lambo, zvaničnik belgijskog sindikata CNE/LBC.

On je rekao da su sindikati nastavili tokom ljeta pregovore s upravom Ryanaira ali bez rezultata.

U Belgiji su i piloti pozvani da štrajkuju jer i njih predstavlja sindikat CNE. U ostale četiri zemlje sindikati koji su pozvali na štrajk odnose se na kabinsko osoblje.

Raniji štrajk organizovan u pet evropskih zemalja 10. avgusta u jeku letnjih odmora doveo je do otkazivanja 400 letova što je pogodilo 55.000 putnika.

Direktor za marketing irske kompanije Ryanair Keni Džejkobs je u saopštenju izdatom neposredno prije ove konferencije za novinare rekao da ta aviokompanija predviđa samo mali broj otkazivanja letova i da će štrajk “propasti”.

Najava o štrajku u pet evropskih zemalja uslijedila je posle jednodnevnog štrajka pilota i kabinskog osoblja Ryanaira u Njemačkoj. Zbog toga je kompanija morala da ukine 150 letova za i iz Njemačke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *