Koliko bi novi iPhone telefoni trebalo da koštaju

Možda jedina stvar zanimljivija od izgleda i specifikacija novih iPhone uređaja koje će Apple predstaviti 12. septembra svakako jeste njihova cijena. Brojne glasine tvrde da će u pitanju biti najskuplji telefoni koje je Apple do sada predstavio, ali realnost bi mogla da bude i nešto drugačija.

Analitičar kompanije Goldman Sachs tvrdi da će cijena za osnovni model najjeftinijeg iPhonea, u pitanju je model Xc, iznositi 849 dolara, pa možda i čak 799 dolara – ako Apple uspije da pronađe manevarski prostor da dodatno smanji troškove proizvodnje.

Doduše, analitičari ove kompanije nisu uvjek bili najuspešniji u svojim predviđanjima.

iPhone X je pokazao da je barijera od 999 dolara teško savladiva, čak i za Apple.

Sa druge strane, dojavljivač iz Njemačke, koji je, sudeći po njegovim tvrdnjama, došao do informacija direktno od operatora, iphone modeli za 2018. godinu bi trebalo da prate cijene svojih prethodnika, a jedini izuzetak bi mogao da bude 6.5-inčni iPhone Xs Max/Plus.

On tvrdi da će najjeftiniji iPhone Xc sa LCD displejom koštati 799 eura – slično onome koliko je iPhone 8 koštao u Evropi, dok je 5.8-inčni Xs imati možda čak i nižu cijenu.

Najveći iPhone ikada koštaće 1149 eura za osnovni model, a ova informacija je potvrđena iz dva izvora.

U slučaju da želite više prostora za skladištenje fotografija i aplikacija, 256GB tačnije, to će vas koštati 170 evra više, ali još nije poznato koliko će koštati model sa 512GB interne memorije.

Slučajno ili ne, ovo su cijene po kojima se trenutno u Njemačkoj prodaju iPhone 8, 8 Plus i X.

Check Also

U Crnoj Gori 7,6 hiljada turista, 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 7,6 hiljada turista, što je 30 odsto više u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *