Apple predstavio tri nova iPhone-a (foto, video)

Dodajte komentar

Konačno su tu. Apple je danas u teatru Stiv Džobs u Kupertinu predstavio tri nova iPhone-a, Xs, Xs Max i Xr.

U planetarno, u oblasti tehnologije, najiščekivanijem događaju ove godine, Apple je potvrdio da dva nova modela Xs, Xs Max imaju OLED ekrane od 5,8 odnosno 6,5 inča (najveći iPhone ikada), dok najjeftiniji iPhone ove godine ima 6,1 inč i LCD ekran. Sva tri modela imaju Face ID i ekran od ivice do ivice.

https://youtu.be/IYIo2Lj9xek

Tri iPhone-a su opremljena TrueDepth sistemom kamere koji podržava Face ID. To znači da ova godina označava i konačno kraj za Touch ID senzor otiska prsta na Iphone-u.

Nove iPhone će koristiti najnoviju verziju iOS-a, koja je predstavljena ranije ove godine na Appleovoj VVDC konferenciji. Novi A12 bionički čip koji je 50 posto brži, a radi se i o prvom 7nm čipu u industriji. Ima 6,9 milijardi tranzistora, četverojezgreni GPU, šestojezgreni procesor.

Novi telefoni dolaze s novom funkcijom koja će vam omogućiti ograničenje vremena koje trošite na određenu aplikaciju.

Otkriveno je da će iPhone Xs i Xs Max biti dostupni sa 64GB, 256GB i 512GB prostora za skladištenje. iPhone Xr će biti dostupan u crnoj, bijeloj, crvenoj, žutoj, koralnoj i plavoj boji.

Danas je predstavljen novi Apple sat koji će biti dostupan u veličinama od 40mm i 44mm, uključujući aluminijum, nerđajući čelik. Kako su poručili na prezentaciji, ovo je najbolji sat na svijetu koji čuva vaše zdravlje.

Nova generacija je potpuno nova priča. Sat je tanji, a zadnji dio je izrađen od crne keramike i kristala safira.

Sat pokreće novi S4 čip s moćnim novim dvojezgrenim 64-bitnim procesorom i novim GPU-om. Ukratko, dva puta je brži od treće generacije.

https://youtu.be/HXs8G7Kjrd8

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *