Radunović: Od Aerodroma u budžet za deset godina došlo 6.3 miliona eura dividende

Dodajte komentar

Crna Gora nije bila prinuđena da, zbog stanja u javnim finansijama, izabere model valorizacije crnogorskih aerodroma kroz davanje koncesija, već bi one trebalo da obezbijede najveću profitabilnost, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

“Ta varijanta će, prema mom mišljenju, obezbijediti najveću profitabilnost uz najmanji rizik i zato je ušla u proceduru”, kazao je Radunović na konferenciji za novinare.

On nije želio da komentariše procjenu Socijaldemokrata (SD) i menadžmenta Aerodroma Crne Gore, koji tvrde da bi uz kredit od 100 miliona eura u periodu od 25 godina ta kompanija zaradila od 400 miliona do milijardu eura.

“Ne mogu da komentarišem projekciju SD-a, ali mogu da vam dam podatak koji je egzaktan. U crnogorski budžet je u posljednjih deset godina od Aerodroma Crne Gore u formi dividende uplaćeno ukupno 6,3 miliona eura. To je dobar argument“, rekao je Radunović.

On smatra da je sve što Vlada pokušava da uradi po pitanju valorizacije crnogorskih aerodroma prilika da se poveća dostupnost Crne Gore kao turističke destinacije.

“Osnovni razlog predloga odluke Vlade da aerodrome da na koncesije je uvjerenje da će taj projekat značajno i na najefikasniji način unaprijediti nivo usluga koje se pružaju aviokompanijama i doprinijeti privlačenju novih aviokompanija i otvaranju tržišta za nove putnike“, saopštio je Radunović.

On smatra da će taj model omogućiti Vladi da sužen fiskalni prostor iskoristi na najbolji način za ulaganja u druge sektore, poput zdravstva, nauke i obrazovanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *