Nobelovac Finn E. Kydland na Ekonomskom fakultetu

1 komentar

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Finn E. Kydland održaće u ponedjeljak na Ekonomskom fakultetu u Podgorici predavanje na temu Ekonomska politika i uspon nacija, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG).

Kydland će se sastati sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem i posjetiti Muzej novca na Cetinju.

Nobelovac je norveški ekonomista, kojem je 2004. godine, zajedno sa Edwardom Prescottom iz SAD-a, dodijeljena Nobelova nagrada za doprinos teoriji dinamičke makroekonomije.

Predavanje, kome će prisustvovati guverner CBCG i dekan Ekonomskog fakulteta, održaće se u sali Mediteran, sa početkom u 12:00 časova.

Profesor Kidland je norveški ekonomista, kome je 2004. godine, zajedno sa Edvardom Preskotom iz Sjedinjenih Američkih Država, dodijeljena Nobelova nagrada za doprinos teoriji dinamičke makroekonomije. Dvojica makroekonomista nagrađeni su za rad na uvrđivanju kako promjene u ekonomskoj politici i tehnologiji utiču na razvoj poslovanja.

Fin Kidland trenutno predaje na Univerzitetu Kalifornija (University of California) u Santa Barbari, SAD.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Nesto korisno Ekonomija uradi, ali moraju da reklamiraju guvernera, jer je najvjerovatnije CB CG dala pare za dolazak.

    Zasto besmislena reklama, kad bi ovakve posjete trebale da su normalne i da ne trbaju da budu predmet reklamiranja losih guvernera, koji imaju hitnije stvari da odrade, od sluzenja drugoj familiji a kako bi se opet dodvorio kafani da ga vrate u skute ili maskiranja da se pored ovakvih divnih prilika, pare daju i davale su porodici guvernera

    Zato, Ekonomija mora vise da pojaca svoju kicmu i prestane da bude politicko jezgro za jacanje ega pojedinaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *