Strmoglavi pad bitcoina i ostalih kriptovaluta

1 komentar

Nakon što je prošle nedjelje vrijednost kriptovaluta stalno rasla, u srijedu je za samo sat vremena vrijednost bitcoina pala za 300 dolara, i bila je praćena padom vrijednosti drugih kripto-valuta kao što su ethereum i ripple.

Vrijednost bitcoina je tako pala za 1.000 dolara u samo 24 sata.

Razlog za pad nije u potpunosti razjašnjen, iako neki analitičari kažu da će panična prodaja kriptovaluta doprinijeti daljem padu u budućnosti.

Vrijednost bitcoina pala je za 12%, ali su još više potonule valute ethereum, ripple, bitcoine cash i EOS, koje su izgubile na vrijednosti 20 posto. Bitcoin je dostigao jednomjesečni vrh u utorak, što je izazvalo optimizam među stručnjacima da njegova vrijednost može nastaviti da raste u budućnosti.

Svi još pamtimo kraj prošle godine kada je vrijednost bitcoina porasla na 20.000 dolara, ali u 2018. stvari nisu tako svijetle, iako se cijena ove kripto-valute stabilizovala na oko 7.000 dolara.

Bitcoin se danas kreće oko 6.500 dolara.

Ethereum se danas na platformi Coindeska kretao nešto preko 230 dolara.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • “Razlog za pad nije u potpunosti razjašnjen…” Ne, vala… Samo onom kome se muti u glavu, jos nije jasno sto bi s ovim kriptovalutama? Sto padose ove kriptovalute?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *