Hakeri napali British Airways, ugroženo 380.000 kartica

Dodajte komentar

British Airways (BA) obavijestio je javnost u petak da su njihova internet stranica i mobilna aplikacija od 21. avgusta do 5. septembra bile pogođene hakerskim napadom, te kako situaciju istražuju „kao hitan slučaj”, piše BBC.

Avionska kompanija saopštila je da su ugroženi finansijski i lični podaci njihovih korisnika. Pogođeno je 380.000 transakcija, ali ukradeni podaci nijesu uključivali pojedinosti o putovanjima ili pasošima.

„Napad na stranicu je riješen i naša internet stranica radi normalno. Obavijestili smo policiju i nadležna tijela”, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje kako su korisnici čiji su podaci hakovano kontaktirani u četvrtak naveče.

Iz kompanije ističu i da se svako ko vjeruje da je možda pogođen tim napadom obrati svojoj banci ili davaocu kreditnih kartica i potom slijedi njihova uputstva.

„Jako nam je žao zbog nemira koji je ova kriminalna aktivnost prouzrokovala. Zaštitu podataka naših korisnika shvatamo ozbiljno”, poručio je Alen Kruz, predsjednik i izvršni direktor BA.

BA je u petak u novinama objavila oglase s izvinjenjem za nemir koji je prouzrokovao napad.

Nacionalna agencija za kriminal i Nacionalni centar za bezbjednost na internetu potvrdili su da trenutno rade na procjeni incidenta.

Jutarnji.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *