z0207oa5

Atlantik prvi uvršten na novu kotaciju Zagrebačke berze

Atlantik grupa prva je kompanija koja je pristupila novoj, najzahtjevnijoj tržišnoj kotaciji Zagrebačke berze, namijenjenoj najboljim dionicama.

Emil Tedeski, predsjednik Uprave Atlantik grupe, i Ivana Gažić, predsjednica uprave Zagrebačke berze, potpisali su ugovor o prelasku Atlantika sa Službenog na Prajm tržište (vodeće tržište).

“Prajm tržište je zamišljeno kao segment koji bi pružao primjer najbolje tržišne prakse, te nas izuzetno raduje činjenica da su i drugi izdavači zainteresovani za iskazivanje svoje posvećenosti najvišim standardima prelaskom na Prajm tržište”, kaže Gažić, a prenosi portal Seebiz.

Novi Zakon o tržištu kapitala omogućio je Berzi da svojim Pravilima propiše zahtjevnije uslove vezane za uvrštenje i zaštitu ulagača od onih Zakonom propisanih za Redovno i Službeno tržište, što je nedavnim izmjenama i dopunama Pravila Berze i realizovano. Izmjene Pravila jedan su od koraka kojima Berza nastoji da pojača nivo transparentnosti na domaćem tržištu kapitala i time pozitivno utiče na povjerenje ulagača, likvidnost, te vrednost tržišta u cjelini, poručili su sa Zagrebačke berze.

Check Also

Evropska agencija objavila spisak aerodroma rizičnih za širenje COVID-19

Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbjednost (EASA) napravila je spisak aerodroma koji se nalaze u oblastima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *