Naslovne strane dnevnih novina za 3. septembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Franović lažirao poslovanje Luke Bar, Odbor direktora mu otkazao povjerenje

Članovi Odbora direktora Luke Bar na sjednici održanoj u petak saopštili su direktoru Zariji Franoviću da više ne uživa njihovo povjerenje zbog nerealizovanog biznis plana i netačnog polugodišnjeg izvještaja koji će umjesto dobiti od 600.000 eura, kako je to izvršni direktor ranije javno saopštio,imati gubitak u iznosu od oko 50.000 eura, saznaju “Vijesti” iz izvora bliskih menadžmentu.

Ko je odgovoran za cunami u industrijskoj zoni

Ni poslije deset godina nema odgovora zašto je i pod kojim okolnostima srušena jedina fabrika opekarskih proizvoda u državi beranska ciglana. Nema ni odgovornosti za to što je učinjeno, niti naznaka da bi neko mogao bilo kada odgovarati za bahataost i privrednu pljačku koja je bila obrazac prodaje imovine iz stečaja. Bivši sindikalni lider ove odavno nepostojeće firme Veselin Radičević kaže kako ni danas nema odgovor na pitanje zašto je fabrika srušena.

Dnevne novine

Radnici Fabrike elektroda istrajaće u blokadi firme

Bivši radnici Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina blokiraće kapiju firme sve dok im se ne organizuje sastanak s premijerom Duškom Markovićem i predstavnicima nadležnih ministarstava, kako bi našli dogovor o isplati potraživanja od 1,17 miliona eura.

DUBROVČANI OBNOVILI AERODROM NOVCEM EU

Crna Gora gradi novi imidž na mapi Evrope i svijeta i bilo bi loše da sve ono što se događa u turizmu i dolazak svjetskih hotelskih lanaca ne prati razvoj infrastrukture. Zbog toga se ulaganje u aerodrome nameće kao neophodno, ocijenio je u razgovoru za Dnevne novine Roko Tolić, dugogodišnj i direktor Aerodroma Dubrovnik.

EVROPSKI PROPISI STABILIZOVAĆE CIJENE

Primjena evropskih propisa i standarda u Poglavlju 17 Ekonomska i monetarna unija, doprinijeće stabilnosti cijena, kao i povećanju konkurentnosti ekonomije, što osigurava održavanje makroekonomske sigurnosti, saopštio je glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Dan

Poreze ne treba povećavati

Svima je: poznato da Montenegro biznis alijansa (MBA) od svog osnivanja insistira na smanjenju svih vrsta poreza. I bez lažne skromnosti, u tome smo svih ovih godina imali dosta uspjeha. Dakle, ne podržavamo bilo kakvo povećanje poreza, pa ni poreza na dobit preduzeća, kazao je izvršni direktor MBA Zoran Vulević koji je u intervjuu za “Dan’” objasnio da bi takve mjere destimulativno djelovale upravo na one koji ostvaruju najbolje poslovne rezultate, a koji kroz razna poreska i druga opterećenja i inače daju najveće prihode državi.

Aerodromi moraju ostati u državnom vlasništvu

Davanje koncesija nad Aerodromima Crne Gore jeste apsurdno i besmisleno, i u punoj mjeri oslikava izopačenu crnogorsku političku, ekonomsku i ukupnu zbilju, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović. Kako je rekao, premijer Duško Marković treba da zna da je mnogo razloga da se Aerodromi ne prodaju i ne daju pod dugoročnu koncesiju, poručujući da oni moraju ostati u državnom vlasništvu.

Korišćenje eura se ne dovodi u pitanje

Primjenom evropskih propisa i standarda u Poglavlju 17 Ekonomska i monetarna unija, doprinijeće se obezbijeđenju stabilnosti cijena, kao i povećanju konkurentnosti ekonomije, što osigurava održavanje makroekonomske sigurnosti, kazao je glavni pregovarač sa Evropskom unijom (EU) Aleksandar Drljević. On je u intervjuu agenciji Mina-biznis naglasio da se korišćenje eura ne dovodi u pitanje.

Pobjeda

Dobar turizam ne ide bez dobrih plata

Za dobrog konobara, kuvara ili roštiljdžiju, i ove sezone plaća se više. Ukoliko želimo bolje rezultate u turizmu, moramo se okrenuti razvoju ljudskih resursa, ukazuju u Privrednoj komori.
-Imamo situaciju da nam dolaze brendovi, novi investitori, ali najveće razočaranje je što im ne možemo ponuditi naš kadar kaže za RTCG Dragan Ivančević, predsjednik odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG.

Registar kase pojedu najmanje 30 miliona eura

Javna rasprava o Nacrtu zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga počeće u ponedjeljak i trajati do oktobra. Ministarstvo finansija je prije mjesec taj nacrt objavilo na sajtu uz objašnjenje da će zbog važnosti javna rasprava početi nakon godišnjih odmora.Nacrtom je predviđeno uspostavljanje sistema elektronske fiskalizacije, koja obuhvata sve vrste prometa, bez obzira na način plaćanja.

Radulović: Aerodromi moraju ostati u vlasništvu države

Davanje koncesija nad aerodromima Crne Gore je apsurdno i besmisleno i u punoj mjeri oslikava izopačenu crnogorsku političku, ekonomsku i ukupnu zbilju, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović. – Sa aspekta zdrave logike, uporedne prakse, ekonomskih, socijalnih i bezbjednosnih indikatora, kao i javnog interesa, budžetskih prihoda, profesionalnog upravljanja i sposobnosti da sami kontrolišemo proces modernizacije i na taj način postignemo veće efekte, davanje koncesija nad aerodromima Crne Gore u potpunosti je apsurdno i besmisleno naveo je Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *