Otvoren hotel “Lazure” u Meljinama – Lazaret u luksuznom izdanju

Dodajte komentar

Nakon tri godine obnove, mali, ekskluzivni hotel sa 5 zvjezdica, Lazure u Meljinama, spreman je da primi prve goste.

Investitor, kompanija Lazure Montenegro d.o.o zgradu Lazareta s kraja 17. i početka 18. vijeka restaurirala je u kompleks sa prostrane 24 sobe i apartmana, odnosno 54 ležaja, više restorana i barova, kongresnim salama, modernom kuhinjom, dvije recepcije, obnovljenom kapelom Svetog Roka. Prethodno je izgrađen plažni bar, plaža i šetalište. Do sada je kompanija, sa ruskim kapitalom, uložila,uključujući kupovinu starog zdanja, 25 miliona eura, kazala je project menadžerka, Anna Martynova na maloj svečanosti povodom otvaranja hotela za predstavnike Opštine, NTO i lokalne TO, privrednike i medije:

-Već imamo dosta rezervacija, od septembra sve više. Ne brinemo za klijentelu, jer ovo je mali hotel, pa imamo dolaske najavljene za novembar i decembar. Takođe, rezervisane su i velike proslave nekih događaja”- napominje Martynova.

Najviše gostiju biće iz Amerike, Njemačke, Engleske, a već od idućeg ljeta iz Rusije i regiona.

Na svakom koraku uočava se luksuz, prefinjenost dizajna, posvećenost najsitnijem detalju u renoviranju i opremanju. Za postignuti sklad između prošlog i sadašnjeg modernog, čuli smo jednog Bokelja, koji kaže: “Sve je prešesno!”

U kompleksu je puno staklenih površina, jer je uslov bio da djelovi zgrade koji nisu postojali moraju biti u staklu. Sačuvani su autentični zidovi, prozori, krovovi…

Martynova podsjeća da je Mlečanima trebalo tri godine da naprave Lazaret, a njihovoj kompaniji tri godine da ga renovira. Nije bilo lako ispoštovati sve konzervatorske uslove i napraviti po svim standardima hotel sa 5 zvjezdica. Ovdje je uložen novac, ali i energija, uz poštovanje svih konzervatorskih uslova, kaže Martynova i najavljuje sljedeći razvojni korak kompleksa:

-Prvo treba preživjeti ovaj septembar, a onda ćemo otvoriti spa centar u novembru. U decembru biće spremna marina sa 156 vezova. To je tek početak- navodi ona i ističe punu podršku Ministasrtva kulture i održivog razvoja i turizma., kao i Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Radak Kukavičić: Hotel Lazure vodi Crnu Gore ka top destinacijama

U Crnoj Gori iz godine u godinu sve je više novih hotela u auteničnom ambijentu, kao što je Lazure. Oni obogaćuju turističku ponudu, podižu njen kvalitet, kaže direktorka NTO Crne Gore, Željka Radak Kukavičić:

-Hoteli produžavaju turističku sezonu i naša strateška opredjeljenja idu ka tome da se u Crnoj Gori da prednost izgradnji hotela visoke kategorije. To su objekti, kao što je i ovaj, koji će da rade 12 mjeseci i da nude dodatne sadržaje, da povezuju Herceg Novi i njegovo zaleđe sa sjeverom Crne Gore – ističe Radak Kukavičić.

Ona vjeruje da se sa ovakvim hotelima mijenja i struktura gostiju, jer u Crnu Goru sve više dolaze svjetske zvijezde, koje privlače upravo ovakve investicije. Na naše pitanje da uporedi novootvoreno hotelsko zdanje Lazure sa onima čije je otvaranje do sada pratila, direktorka NTO tvrdi:

– Potpuno drugačije, autentično i zaista nešto što će Crnu Goru pozicionirati u top-destinacije-

Inače, cijene boravka u hotelu Lazure mijenjaće se u zavisnosti od perioda godine i popunjenosti zdanja. Tako, primjera radi, u visokoj sezoni, odnosno do 10. septembra prenoćište sa doručkom u dvokrevetnoj sobi, košta već od 203 eura. Za boravak  u četvorokrevetnom predsjedničkom apartmanu treba izdvojiti 653 eura.

Bigović: Zadovoljstvo zbog dosta angažovanih Novljana

Predstavnici lokalne uprave, poput ostalih gostiju imaju dosta lijepih riječi za investitora koji je sve učinio, ne da se nametne novoj sredini, već da se uklopi u ambijent i komunicira sa zajednicom.

-Slika govori više od riječi. Svi građani Herceg Novog treba da budu izuzetno zadovoljni  što imaju čast da se u njihovom gradu nalazi ovakav kompleks. Siguran sam da će svaki gost doći i otići zadovoljan i ponijeti lijepe utiske iz Herceg Novog. Sve pohvale upućujem investititoru zbog odnosa prema projektu i gradu. Pokazali  su se izuzetno društveno i ekonomski odgovornom kompanijom. Izuzetno me raduje što vidim  i naše ljude Novljane, koji su radno angažovani u kompleksu- komentariše predsjednik Skupštine opštine, dr Miloš Bigović.

Izgradnja druge faze kompleksa Lazure Hotel & Marina, planirana je u decembru. U kompaniji Lazure Montenegro očekuju da će to biti njihovo novo ulaganje u depadans hotel sa aprtmanima, od 15 do 20 miliona eura.

Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *