Traži se izvođač za uređenje Andrićeve kuće

Dodajte komentar

Opština Herceg Novi objavila je međunarodni tender za izbor izvođača za rekonstrukciju kuće Iva Andrića na Toploj, u sklopu projekta  “CO-CO Tour”.

Javni poziv otvoren je do druge polovine septembra, kada bi trebalo da bude izabran izvođač.

“U tenderskim procedurama za građevinske radove, koji se sprovode po EU pravilima ne objavljuje se javno procijenjena vrijednost radova dok traje tenderska procedura. Ukupna vrijednost projekta za Opštinu Herceg Novi je 190 000 eura”, kaže rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonida Kordić.

Na tenderu mogu učestvovati pravna lica ili konzorcijumi koji su registrovani u zemljama članicama EU, ili u zemljama ili regionima koji se nalaze u zahvatu programa iz kojeg se finansira projekat.

Ovaj tender raspisan je samo za dio aktivnosti koje će podrazumijevati:

“Kompletno uređenje vrta sa novim sadnicama, zamjenu i prilagođavanje pergola i trema, stolarije, parketa, uređenje unutrašnjeg prostora. To je dio radova i nabavki  koji će biti realizovani u tekućoj tenderskoj proceduri. Druge aktivnosti iz projekta kojima će biti opremljena kuća Iva Andrića uslijediće nakon završetka građevinskih radova”, dodaje Kordić.

Podsjetićemo da je kuća Andrića na Toploj, nakon više od pola vijeka i djelimičnog uređenja otvorena za posjetioce 16. jula. Tim povodom, potpisan je sporazum o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja između opština Herceg Novi i Višegrad. Tokom proteklih mjeec i po organizovan je niz kulturno zabavnih programa, a posjetioci su bili u prilici da vide izložbu “Ivo Andrić – pisac i/ili diplomata“, dr Tatjane Korićanac, promociju knjige „Andrić u Herceg Novom“, dr Vladimira Roganovića, uz diplomatski pasoš i kofer koji su Andriću uručeni prilikom dodjele Nobelove nagrade.

Kompletno uređenje kuće trebalo bi da bude okončano 2020. godine.

RadioJadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *