Akcionari Rudnika uglja Pljevlja zadovoljni poslovanjem u prošloj godini – U plusu 6,3 miliona

Dodajte komentar

Rudnik uglja je prošlu poslovnu godinu završio 6,3 miliona eura u plusu, što je za 71 odsto bolje nego 2016, konstatovano je na jučerašnjoj skupštini akcionara pljevaljske kompanije.

Lani je proizvedeno 1,4 miliona tona uglja, što je povećanje od 5,2 odsto. Ukupni prihodi kompanije porasli su 6,4 odsto na 43,2 miliona eura, a rashodi su bili veći za 2,6 procenata i iznosili 36 miliona eura, što je, kako je konstatovano, posljedica povećanog obima proizvodnje uglja i značajnog povećanja cijene goriva. Tokom 2017. godine uplaćeno je 15,5 miliona eura poreskih obaveza, uz uredno izmirivanje reprogramiranog poreskog duga. Ukupan dug po reprogramu smanjen je za 4,8 miliona eura na 8,6 miliona. Sve obaveze dospjele prošle godine prema državi, zaposlenima, bankama, kupcima i dobavljačima su izmirivane na vrijeme.

Revizorska kuća Deloit je dala pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj za 2017. konstatujući da su finansijski iskazi prikazani istinito i objektivno, po svim materijalno značajnim pitanjima, a finansijska pozicija društva, rezultati poslovanja i tokovi gotovine u skladu su sa računovodstvenim propisima Crne Gore. Skupština je odlučila da revizor za ovu godinu bude podgorička firma BDO.

U novi odbor direktora izabrani su Aleksandar Mitrović, Igor Noveljić, Nikola Vujović, Zoran Gospić, Vlado Milinković, Branislav Pejović i Nataša Marković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *