NIKE razvija zanimljivu aplikaciju pomoću koje možete probati patike

Dodajte komentar

Rad sa ljudima je težak, najbolje to znaju prodavci. Možda imaju loš dan, nervozni su, imaju puno toga na pameti i prema vama će biti drčni.

S druge strane, kupcima se možda baš i ne razgovara sa osobljem, možda ne žele da osjete pritisak da nešto moraju da kupe samo zato što su angažovali radnika da im pomogne. Zato kompanija “Najk” radi na tome da vam olakša kupovinu patika i učini je jednostavnijom po pitanju međuljudskih odnosa, prenosi Novac.

Napravili su aplikaciju kojom možete, bez ikakvog razgovora, da naručite od prodavca da vam donese patike za isprobavanje. Najveći svjetski prodavac sportske opreme novu uslugu je predstavio u nekim trgovinama u Los Anđelesu, SAD.

Pa kako to zapravo funkcioniše? Svaka cipela ima bar kod u svojoj unutrašnjosti, kod mjesta gde inače piše broj cipele. Taj kod je potrebno skenirati mobilnim telefonom i tada će vam se pokazati koliko ima takvih cipela u trgovini, koje veličine i koje boje.

Kada naručite šta želite da isprobate, morate otići u blizini skladišta trgovine i sačekati prodavca koji će vam donijeti tražene komade obuće. Takođe, aplikacija vam omogućava i da rezervišete patike koje kasnije želite da probate.

Aplikacija se trenutno testira u nekoliko američkih trgovina, a nakon toga će biti dostupna u cijelom svijetu. Novinar Business Insidera je isprobao aplikaciju i zaključio kako je korisna ako ne možete da pronađete prodavca u trgovini ili kada jednostavno ne želite da pričate ni sa kim. Potrebno je imati aplikaciju Najk na mobilnom i da potražite trgovine sa posebnim znakom “Sken to try”, prenosi Novac.

Kada zaposleni u trgovini primi vašu narudžbinu, dobićete obavještenje, a prozvaće vas po imenu kako bi vam predao vašu kutiju. Sve traje nekoliko minuta, vjerojatno je brže potražiti zaposlenog, ali ova opcija će biti dobra kada baš nikako ne možete da ga nađete, a žuri vam se.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *