Tri kompanije zainteresovane za Institut Igalo

U ovom momentu postoji izraženo interesovanje potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta “Dr Simo Milošević Igalo”, koji su dostavili pismo o namjerama:  International Hotel Property Limited iz Engleske,  gospodin Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, i kineska kompanija Affideaa u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, navodi se u Vladinom planu privatizacije.  

Tenderska komisija je, kako se navodi u dokumentu, sa savjetnikom za privatizaciju – Horwath HTL identifikovala nekoliko otvorenih pitanja koje bi trebalo riješiti prije objave tendera na jesen. Na tenderu će na prodaju biti ponuđeno 56,4 odsto državnih akcija u Institutu Igalo.

“Savjetnik za privatizaciju Horwath & Horwath Consulting d.o.o. Zagreb će ažurirati tendersku dokumentaciju, nakon čijeg usvajanja od strane Komisije za privatizaciju, će biti donijeta odluku o objavi tendera. Planirano je da se ažuriranje tenderske dokumentacije sprovede do kraja septembra 2018. godine, a u međuvremenu radiće se na rješavanju otvorenih pitanja tako da bi se objava tendera mogla očekivati na jesen”, ističe se u planu privatizacije.

Tenderska komisija u prethodnom sazivu je sprovela četiri tendera za prodaju akcijskog kapitala Instituta.  Međutim, tenderi nijesu uspjeli. Poslednji tender je rezultirao potpisivanjem kupoprodajnog ugovora koji nije realizovan.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.