Naslovne strane dnevnih novina za 29. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Koncesionar će na Aerodromima ostvariti čist profit od najmanje 289 miliona eura

Analiza Fidelity consultinga pokazala da treba zadržati Aerodrome, investirati u njih iz sredstava kompanije i aplicirati za bespovratna sredstva iz EU fondova. Kažu da bi na taj način zaradili svi osim koncesionara. Ukoliko bi Vlada ostala pri planu da ih da koncesionaru, predlažu da traži više novca

Blažo vratio stricu kredit od 149.000

Firma BB Solar Blaža Đukanovića, sina predsjednika države Mila Đukanovića, vratila je prije roka kredit od 149 hiljada eura koji je u martu uzela od Prve banke. Najveći vlasnik banke je predsjednikov brat Aco Đukanović

Ispituju putne naloge i korišćenje rentakar vozila za Grad teatar

Specijalni policijski tim po nalogu Specijalnog tužilaštva zatražio je od Opštine Budva da joj dostavi dodatnu dokumentaciju u vezi sa jubilarnim 30. festivalom Grad teatar koji je održan prije dvije godine.

Dan

ZAPOSLENI NA AERODROMU TIVAT ZAHTIJEVAJU HITNO POTPISIVANjE KOLEKTIVNOG UGOVORA

Zboru koji je održan preksinoć prisustvovalo je oko 120 radnika koji čine natpolovičnu većinu zaposlenih i koji su potpisima podržali zahtjeve sindikalne organizacije. Iako su svjesni da ne mogu značajnije uticati na namjere Vlade u vezi budućnosti aerodroma, zaposleni poručuju da žele da zaštite svoja prava i da neće odustati od zahtjeva

Marković zadovoljan dinamikom radova gradilištu turističkog rizorta “Kolašin 1600”

Premijer Duško Marković je tokom iznenadne posjete gradilištu turističkog rizorta “Kolašin 1600, saopštio da je zadovoljan dinamikom radova. Iz vladine Službe za odnose s javnošćuje saopšteno da je Marković juče, nakon nenajavljenog obilaska gradilišta, kazao da je zadovoljan, u odnosu na kritike koje je izrekao 18. juna prilikom prethodne iznenadne posjete.

POTPREDSJEDNICA RADNIČKE PARTIJE ŽELjKA SAVKOVIĆ: Vlast nam oduzima mirnu starost

Nikada u Crnoj Gori radnik nije bio nezaštićeniji nego danas. Pitam se da li je nepoštovanje svega onog što radnike u normalnim državama sleduje od strane poslodavaca iscrpilo svu snagu iz današnjih radnika da oni više ne mogu ni da se pobune, kazala je potpredsjednica Radničke partije Željka Savković.

Pobjeda

Sindikalne organizacije aerodroma Podgorica i Tivat najavljuju borbu za svoja pravaTraže kolektivni ugovor

Sindikalne organizacije aerodroma Podgorica i Tivat kao i svi zaposleni radnici na oba aerodroma su izrazili veliku zabrinutost povodom koncesijskog akta i samim tim preduzimamo sve zakonske mjere kojima raspolažemo, saopšteno je Pobjedi iz ovih sindikalnih organizacija. Istakli su da je najveći problem što poslodavac nije potpisao kolektivni ugovor, iako je prošle godine usaglašen i proslijeđen ministarstvima saobraćaja, rada i finansija.

Usporavanje akciznog kalendara izaziva korekcije u Fiskalnoj strategiji do 2021.

Usporavanje akciznog kalendara na cigarete i gazirana pića, koje će biti primijenjeno od subote 1. septembra za sobom povlači i korekcije u Fiskalnoj strategiji, tako da će suficit državnog budžeta koji je u 2020. i 2021. bio planiran na 202 miliona biti 134,8 miliona eura.

Uprava carina u julu – Naplatili 80,5 miliona

Uprava carinaje u julu naplatila 80,49 miliona eura ili 24,84 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. U julu je bilo carinskih povraćaja u iznosu od 22,36 hiljada eura i akciznih od 423,8 hiljada navodi se u saopštenju Uprave.

Predsjednik CTU Žarko Radulović smatra da je ovogodišnja sezona bolja od prošlogodišnje

Crna Gora će ove sezone od turizma prihodovati više od milijardu eura, saopštioje predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars, u čijem sastavu je i hotel ,,Splendid, Zarko Radulović. On smatra da bi turistički promet bio i veći da su inspekcijski organi smanjili udio sive ekonomije.

Njemci žele Kastelo Montenegro

Tenderskoj komisiji za privatizaciji dostavljeno je iz njemačke kompanije Kohler Verpackungstechnik pismo interesovanja za privatizaciju pljevaljske firme “Kastelo Montenegro”.

Dnevne novine

Radnici Aerodroma hoće da učestvuju u raspravi o koncesijama

Zaposleni na tivatskom aerodromu zatražili su od Aerodroma Crne Gore što hitnije potpisivanje kolektivnog ugovora, ali i njihovo učešće u raspravi o koncesijama na oba crnogorska aerodroma.

Crna Gora prihoduje samo 0,2 odsto evropske zarade od turizma

Broj dolazaka međunarodnih turista u destinacije širom svijeta porastao je za 6,8 odsto prošle godine, što je najveća zabilježena promjena od globalne ekonomske krize 2009. i značajno iznad dugoročne prognoze Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO) od 3,8 odsto godišnje za period od 2010. do 2020. godine.

SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN DAN OPŠTINE KOLAŠIN – Državni projekti pozitivno će promijeniti grad na Tari

Svečanom sjednicom juče je obilježen Dan opštine Kolašin, kojoj su prisustvovali ministarka javne uprave Vlade Crne Gore Suzana Pribilović, ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, generalni sekretar zajednica opština Crne Gore Refik Bojadžić, te predsjednici opština, predsjednici skupština opština, poslanici Skupštine Crne Gore, predstavnici državnih institucija, predstavnici Ministarstva odbrane i vojske Crne Gore.

Bivši radnici FEP-a pisaće premijeru

Bivši radnici Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina juče su nastavili blokadu kapija preduzeća i najavili da će pozvati nadležne da u nedjelju dođu na zbor, kako bi pokušali da nađu rješenje za situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnik radnika Veselin Radović kazao je da će poziv na sastanak uputiti predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, nadležnim ministarstvima, stečajnoj upravi i novom vlasniku.

Nakon Markovićevog upozorenja, radovi na Kolašinu 1600 napredovali

Radovi na izgradnji turističkog rizorta Kolašin 1600 napreduju, a izvođači angažovani na tom lokalitetu odgovorno i savjesno rade, ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković. On je juče, nakon dva mjeseca, ponovo nenajavljeno obišao gradilište. Za razliku od prethodnog puta, kada je upozorio radnike da zasuču rukave i ubrzaju poslove, premijer je sada zadovoljan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *