Lovćen banka obilježila četiri godine rada donacijom Institutu za bolesti djece

Dodajte komentar

Lovćen banka obilježila je svoj jubilej, četiri godine rada, donacijom Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Banka je donirala instrumente koji se koriste za minimalno invazivne hirurške procedure kod djece, a kako su kazali, na ovaj način se želi obezbijediti efikasnije zbrinjavanje pacijenata i doprinijeti boljim uslovima u ovoj važnoj ustanovi.

“Povodom obilježavanja četvorodišnjice Lovćen banke, odlučili smo da nastavimo sa praksom doniranja Institutu za bolesti djece KCCG. Iz razgovora sa timom doktora, prepoznali smo potrebu nabavke instrumenata za obavljanje minimalno invazivnih hirurških procedura kod djece. Ovom donacijom Lovćen banka će najmlađim pacijentima omogućiti da kroz teške životne borbe izađu sa što manje ožiljaka“, rekla je direktorica sektora za razvoj Lovćen banke, Jovana Popović, kazavši da će banka i u budućnosti usmjeravati donacije u ovom pravcu.

Dr Sonja Milašinović, direktorica Instituta za bolesti djece KCCG, se u ime te zdravstvene ustanove zahvalila na donaciji.

“Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da pozdravim i da se zahvalim našim prijateljima zaposlenim u Lovćen banci, koji su nam povodom obilježavanja četvrte godišnjice od svog osnivanja upriličili veoma vrijedan poklon. Naime, dobili smo novčana sredstva za kupovinu kompletnog seta za laparoskopsku minimalno invazivnu hirurgiju pedijatrijskog uzrasta”, kazala je Milašinović.

U kompletnom setu, kako je istakla, nalazi se 16 vrlo sofisticiranih laparoskopskih instrumenata čiji prečnik iznosi tri i po milimetra, što predstavlja u svjetskim trendovima najmanje promjere laparoskopskih instrumenata.

“Primjenom ovakvih laparoskopskih instrumenata omogućićemo da naši pacijenti imaju daleko manju tkivnu traumu prilikom operativnih zahvata, da postoperativna bolnost bude manja, da operativni oporavak bude kraći i samim tim da broj bolesničkih posoperativnih dana provedenih kod nas bude kraći. Nabavkom ovih instrumenata naši hirurzi dobijaju mogućnost da primjenom ovako savremenih i sofisticiranih instrumenata pokažu maksimum svojih znanja i svojih veština i da u realnom vremenu prate svjetske trendove po pitanju napretka tehnološkog laparoskopske tehnologije. Našim prijateljima iz Lovćen banke želim uspješan rad i da bilježe još mnogo sretnih i uspješnih jubileja i ne sumnjam da će oni svojom plemenitošću svojom dobrotom, mladošću i ljepotom i dalje biti nama pouzdani partneri da uradimo sve što možemo za dobrobit i unapređenje zdravlja naše djece“, kazala je Milašinović.

Glavni izvršni direktor Lovćen banke, dr Vinko Nikić, kazao je da je da je Lovćen banka, kao relativno mlada banka na našem finansijskom tržištu, proslavila uspješne četiri godine poslovanja.

“Veoma smo ponosni na činjenicu da je u ovom kratkom periodu, Lovćen banka zauzela značajno mjesto u bankarskom sektoru, podržala veliki broj projekata iz svih oblasti i na taj način, prepoznavši kvalitetne biznis ideje, dala šansu da iste zažive u stvarnosti. Svjesni činjenice da svaka kvalitetna biznis ideja mora imati podršku bankarskog sektora, Lovćen banka je prepoznala veliki broj istih i sa posebnim zadovoljstvom danas možemo konstatovati da su mnogi projekti dio nas, poput projekta Aqua parka u Budvi, Luštice, mnogih hotela na crnogorskom primorju od Ulcinja do Igala, projekat hotela Berane na sjeveru i mnogih drugih. Podrškom ovih projekata Lovćen banka je značajno pomogla i ekonomski rast u Crnoj Gori, kao i kreiranje mnogih novih radnih mjesta i na taj način postala kreator makroekonomske stabilnosti u Crnoj Gori”, rekao je Nikić.

Ističe da se bez podrške Bankarskog sektora ovi projekti i ideje ne mogu realizovati, a samim tim, kako dodaje, je teško i očekivati pospješivanje daljeg ekonomskog razvoja bez razvoja novih projekata koji će otvarati nova radna mjesta i koji će smanjiti stopu nezaposlenosti u zemlji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *