Zatvoren hotel “City” (nekadašnji “Ljubović”), uskoro će biti srušen

Hotel City, nekadašnji hotel “Ljubović” je zatvoren, a inventar hotela stavljen je na prodaju i to po izuzetno povoljnim cijenama. Već neko vrijeme se hotel iseljava, a vrlo brzo će i biti porušen. To su za Dan potvrdili i iz UTIP-a Crna Gora, čiji je većinski vlasnik Žarko Burić.

“Uslijed značajnih promjena na tržištu hotelijerstva u Podgorici, koje se prije svega ogledaju u značajnom padu cijena usluga uslijed otvaranja većeg broja hotela u Podgorici i lošeg stanja u kojem se sam Hotel City nalazi, investitor A.D. UTIP Crna Gora je na Skupštini akcionara održanoj 10. novembra 2017. godine donio odluku o izgradnji višenamjenskog stambeno-poslovnog objekta na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi Hotel City. U cilju realizacije projekta do sada smo realizovali niz administrativno-tehničkih aktivnosti neophodnih za realizaciju projekta. Između ostalih, Hotel Siti je zatvoren”, saopštili su iz kompanije, prenosi Dan.

Naveli su da, kada je u pitanju radna snaga, jedan broj ljudi je na godišnjim odmorima, a drugi je preraspoređen na rad u druga dva hotela.

“Po povratku sa odmora svi zaposleni će dobiti ponude za zapošljavanje u našim hotelima, te sa tog aspekta prenamjena imovine A.D. UTIP Crna Gora, neće negativno uticati na radni angažman zaposlenih u Hotelu City. Tačnije, prostor za zapošljavanje visoko kvalitetne radne snage iz hotelijerstva je veoma veliki”, kažu iz kompanije.

Nekadašnji hotel “Ljubović” novo ruho dobio je 2008. godine, a za njegovu rekonstrukciju kompanija je utrošila 4,2 miliona eura. Hotel je imao 79 soba i kategorisan je sa četiri zvjezdice. Sada je u planu izgradnja zgrade sa dvije podzemne garažne etaže i najviše šest spratova u kojoj će, pored stambenog prostora, biti i novi gradski hotel, sa posebnim ulazom.

Check Also

Švajcarska omogućila razmjenu bankarskih podataka sa još 18 zemalja

Švajcarski parlament odobrio je automatsku razmenu bankarskih podataka sa još 18 zemalja počevši od 2021. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *