Tender za „Budvansku rivijeru“ čim bude završen program restrukturiranja

Dodajte komentar
Hotel Palas

Tender za privatizaciju „Budvanske rivijere“ mogao bi biti raspisan uskoro, ali je potrebno da se potpuno završi program odnosno izvještaj o restrukturiranju , poruka je zvaničnog izvještaja Savjeta za privatizacija za prvih pola godine.

U dokumentu se navodi da je Komisija za privatizaciju konstatovala da još uvijek nijesu stvoreni uslovi za objavu tendera odnosno prodaju akcija nakon restrukturiranja.

„Prije donošenja odluke o obajvi tendera, potrebno je da bude završen program/elaborat o restrukturiranju privrednog društva, koji zatim treba da bude usvojen od strane nadležnih organa društva a potom upućen Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte na saglasnost. Nakon što Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte dostavi saglasnost na program/eleborat o restrukturiranju i definiše model privatizacije, steći će se uslovi za početak aktivnosti na privatizaciji ovog društva“, piše u ovom dokumentu koji je usvojila Vlada na prošloj sjednici.

Takođe, neophodno je i da nakon što se usvoji program/elaborat o restrukturiranju privrednog društva, Centralna depozitarna agencija (CDA) dostavi saglasnost na vlasničku strukturu društva.

Dalje se navodi da je Komisija za privatizaciju je otpočela aktivnosti u vezi stvaranja uslova za objavu tendera tj.obratila se resornom ministarstvu – Ministarstvu turizma i održivog razvoja i zahtijevala informaciju o aktivnostima koje je HG “Budvanska rivijera” AD Budva sprovela u cilju izrade programa/elaborata o restrukturiranju kako bi se mogle planirati dalje aktivnosti.

„U odgovoru Ministarstva turizma i održivog razvoja se navodi da je, prema informacijama dobijenim od strane Uprave HG “Budvanska rivijera” AD, završen Izvještaj o procjeni imovine, obaveza i kapitala na dan 30.09.2017. godine sa ažuriranim vrijednostima na 31.12.2017.godine. Očekuje se da na usvojeni tekst Izvještaja, eksterni revizor, KPMG d.o.o. dostavi svoje komentare i sugestije, nakon čega će Odbor direktora sazvati elektronsku sjednicu na kojoj bi se usvojio konačan tekst Izvještaja.Takođe, planirano je da Odbor direktora HG “Budvanska rivijera”AD donese i Odluku o sazivanju vanredne sjednice Skupštine društva, u cilju razmatranja i usvajanja nove procjene imovine, obaveza i kapitala,nakon čega bi se pristupilo knjiženju iste“, piše u dokumentu.

U međuvremenu, društvo je u skladu sa novim Izvještajem o procjeni, u saradnji sa Ernest& Young d.o.o Podgorica sprovelo aktivnosti, oko koncipiranja i ažuriranja Elaborata o restrukturiranju imovine HG Budvanska rivijera koji je usvojen 2015.godine.

„Ponuda za izradu Izvještaja o restrukturiranju, biće razmatrana na sjednici Odbora direktora čije održavanje planirano za prošli mjesec. Nakon usvajanja navedenih dokumenata, Komisija za privatizaciju će u skladu sa Odlukom o Planu privatizacije za 2018.godinu, nastaviti sa aktivnostima na stvaranju uslova za što skoriju objavu tendera“, zaključuje se u Izvještaju Savjeta.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *