Pismo o namjerama za Institut “Dr Simo Milošević” dostavila tri investitora

Dodajte komentar

U ovom momentu postoji izraženo interesovanje potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta “Dr Simo Milošević Igalo” , koji su dostavili pismo o namjerama: International Hotel Property Limited iz Engleske, gospodin Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, i kineska kompanija Affideaa u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, navodi se u Vladinom planu privatizacije.

Tenderska komisija je, kako se navodi u dokumentu, sa savjetnikom za privatizaciju – Horwath HTL identifikovala nekoliko otvorenih pitanja koje bi trebalo riješiti prije objave tendera na jesen. Na tenderu će na prodaju biti ponuđeno 56,4 odsto državnih akcija u Institutu Igalo.

“Savjetnik za privatizaciju Horwath & Horwath Consulting d.o.o. Zagreb će ažurirati tendersku dokumentaciju, nakon čijeg usvajanja od strane Komisije za privatizaciju, će biti donijeta odluku o objavi tendera. Planirano je da se ažuriranje tenderske dokumentacije sprovede do kraja septembra 2018. godine, a u međuvremenu radiće se na rješavanju otvorenih pitanja tako da bi se objava tendera mogla očekivati na jesen”, ističe se u planu privatizacije.

Tenderska komisija u prethodnom sazivu je sprovela četiri tendera za prodaju akcijskog kapitala Instituta. Međutim, tenderi nijesu uspjeli. Poslednji tender je rezultirao potpisivanjem kupoprodajnog ugovora koji nije realizovan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *