Uvode se noćni letovi iz Tivta

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore izradiće proceduru za noćno letjenje na tivatskom aerodromu, čime bi trebalo da se riješi taj višedecenijski problem, saopšteno je iz te kompanije.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Dragoljub Bulatović kazao je da nema opravdanja da u 21. vijeku, u zemlji koja je svjetski poznata turistička destinacija, aerodromi ne budu moderni i opremljeni, jer su oni zamajac ekonomskog i turističkog razvojaCrne Gore.

Naveo je da je odbor direktora je u prethodnom periodu prepoznao potrebu izrade stručnog elaborata kojim će se riješiti višedecenijska dilema u vezi noćnog letjenja na tivatskom aerodromu.

“Nemogućnost obavljanja saobraćaja od zalaska do izlaska sunca čini aerodrom Tivat neoperativnim za veći broj avio-operacija, a istovremeno teret saobraćaja koncentriše u mnogo kraćem i isključivo dnevnom režimu rada. To dovodi do zagušenja tokom turističke sezone, gdje se na aerodromu Tivat u jednom danu opsluži preko 60 vazduhoplova i deset hiljada putnika”, objasnio je Bulatović.

On je istakao da je odlukom borda priprema analize za potrebe noćnog letjenja povjerenačlanu tog tijela Vlastimiru Ristiću, koji je u saradnji sa izvršnim menadžmentom komisijski pripremio zahtjev kojim će se kroz međunarodni poziv izabrati ponuđač čiji je zadatak da izradi elaborat za noćno letjenje.

“Smatramo da je taj korak još jedna u nizu aktivnosti usmjerenih na valorizaciju crnogorskih aerodoroma, a benefiti su višestruki, kako za preduzeće, tako i za nacionalnog avioprevoznika i turističku privredu u cjelini”, zaključio je Bulatović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *