Prvi put nakon 28 godina direktni letovi iz Dubrovnika za SAD

Dodajte komentar

Hrvatska će od juna 2019. prvi put nakon 28 godina biti povezana s SAD-om direktnom avio linijom, objavili su iz aerodroma Dubrovnik.

“Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo da objavimo da će Republika Hrvatska preko aerodroma Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovo biti direktno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između aerodroma Dubrovnik i American Airlines-a”, objavio je aerodrom Dubrovnik na Facebooku.

“Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. juna 2019. do 27. rujna 2019., tri puta nedjeljno s američkim gradom Philadelphijom, a putnike će prevoziti najveći svjetski avio prevoznik American Airlines”.

“Avio kompanija American Airlines je članica svjetskog avio udruženja Oneworld i trenutno posjeduje 955 aviona i zapošljava 122 000 radnika. Dnevno obavi 6700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom aviona Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedišta u poslovnom razredu i 181 sjedište u ekonomskom razredu, a tokom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga“, objavio je aerodrom Dubrovnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *