Moguće odlaganje naplate duga od 500 do 50.000?

Dodajte komentar

Odlaganje naplate dugovanja može se odobriti poreskom dužniku za dug koji je nastao poslije 15. februara prošle godine i to za potraživanja koja iznose najmanje 500 eura za građanina, 2.000 za preduzetnika i malo preduzeće, 20.000 za srednje preduzeće, kao i 50.000 eura za veliko preduzeće, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Uredba o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja, kojom se poreskim dužnicima omogućava odlaganje otplate duga do šest mjeseci ili reprogramiranje u 24 rate, stupila je na snagu u ponedjeljak.

“Poreski organ može odobriti plaćanje potraživanja najviše u 24 mjesečne rate, odnosno odložiti njihovu naplatu do šest mjeseci. Poreski dužnik, kojem je odobreno odlaganje naplate dugovanja, dužan je da se pridržava rokova za njihovo plaćanje i da, u periodu odlaganja, redovno izmiruje tekuće obaveze po osnovu javnih prihoda”, naglasili su iz PU na čijem čelu je Miomir M. Mugoša.

Ako poreski dužnik ne postupa u skladu sa tim, kako su dodali, PU će po službenoj dužnosti potraživanja naplatiti iz instrumenata osiguranja i o tome obavijestiti organ državne uprave nadležan za poslove finansija i poreskog dužnika.

Uredba važi za dug koji je nastao poslije 15. februara prošle godine.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *