“Fidija” gradi dvije zgrade sa 72 stana na Zabjelu

Dodajte komentar
Ilustracija

Kompanija “Fidija” gradiće u podgoričkom naselju Zabjelo dva stambena objekta na urbanističkim parcelama 42 i 43 u okviru DUP-a “Stambena zajednica VI Stara varoš.

U ovim objektima ukupne površine preko 5.000 kvadrata nalaziće se 72 stana.

Na idejna rješenja ovih objekata, koje je projektovala podgorička kompanija Studio projekt, vlasništvo Batrića Banovića, “Fidija” je dobila saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića. Vlasnik Fidije je Joko Blagojević.

Jedan stambeni objekat će biti izgrađen na urbanističkoj parceli 42, čija je površina 1.981,96 metara kvadratnih i njegova ukupna bruto površina iznosiće 2.870 kvadrata, dok će neto površina objekta biti 2.442 kvadrata.

Objekat će imati prizemlje i četiri sprata. U objektu je planirano 36 stambenih jedinica, a predviđeno je 30 parking mjesta.

Ukupna površina poslovnog prostora je 503 kvadrata, a planirano je devet poslovnih prostora površine od 38 do 62 kvadrata.

Drugi stambeni objekat će biti izgrađen na urbanističkoj parceli 43, čija je površina 1.368 kvadrata. Njegova ukupna ukupna bruto površina iznosiće 2.554,66 kvadrata, dok će neto površina objekta iznositi 2.141,71 kvadrat.

I ovaj objekat će imati prizemlje i četiri sprata. Takođe je i u ovom objektu planirano 36 stambenih jedinica i 24 parking mjesta.

Ukupna površina poslovnog prostora je 150 kvadrata. Najveći dio površine u prizemlju zauzimaju poslovni prostori, tačnije tri, koji nijesu detaljnije obrađivani idejnim rješenjem.

Priključak objekata na saobraćajnicu je predviđen preko Ulice Buda Tomovića u južnom dijelu parcele. Uvedena je interna dvosmjerna saobraćajnica širine 5,5 metara preko koje se vrši i parkiranje u prizemlju.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *