Regionalni vodovod neće bankrotirati

Regionalni vodovod neće bankrotirati uprkos činjenici da je od utorka pod blokadom koja proističe iz odluke Apelacionog suda o isplati 12 miliona eura kompaniji “Štrabag”, izjavio je direktor tog preduzeća Goran Jevrić.

Nakon višemjesečnog kašnjenja u realizaciji ugovora za izgradnju kontinentalnog kraka regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje koji su 1. aprila 2008. godine zaključili Regionalni vodovod i “Štrabag iz Austrije, te brojnih propusta tokom izvođenja radova, u decembru 2009. godine, preduzeće je raskinulo ugovor sa austrijskom kompanijom koja je bila zadužena za izgradnju predmetne dionice.

Na juče održanoj sjednici Upravnog odbora, kojom je predsjedavao Đorđije Đoko Vukčević, ne ulazeći u analizu i komentar sudskih presuda povodom odpuke o isplati 12 miliona eura kompaniji “Štrabag, Jevrić je konstatovao daje identičan stav stavu Regionalnog vodovoda po tom pitanju imao i Privredni sud, nalazeći da se ne može priznati nadležnost arbitražne institucije koja prethodno nije bila ugovorena između ugovornih strana.

“Odbor je na sjednici usvojio tri modela za rješenje situacije, a u saradnji sa Vladom, i u narednom periodu će donijeti odluku o optimalnom rješenju, kako bi se osim ovog izazova dodatno omogućio nastavak započetih razvojnih projekata. To se u prvom redu odnosi na povezivanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, zatim na početak izgradnje 11 kilometara cjevovoda kao druge faze sistema na dionici Budva-Tivat, te izgradnju lokalnih vodovodnih mreža u opštini Bar”, saopšteno je iz kompanije.

Check Also

Mtel: Za 12 godina – 12 najboljih modela telefona po najpovoljnijim cijenama

Povodom 12 godina uspješnog poslovanja u Crnoj Gori kompanija m:tel je od sjutra pripremila 12 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *