Kapitalni budžet naredne godine 331 milion eura, za autoput 245 miliona

Dodajte komentar

Kapitalni budžet bi trebao naredne godine da iznosi 331 miliona eura odnosno 7,2% procijenjenog BDP-a, od čega se na sredstva neophodna za finansiranje radova na izgradnji autoputa odnosi iznos od 245 miliona eura, podatak je iz vladinih Smjernica makroekonomske i fiskalne politike za period 2018 – 2021. godine.

Ostale aktivnosti usmjerene su na nastavak i završetak radova na projektima koji se odnose na izgradnju i rekonstrukciju magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva kao i projekte iz oblasti: obrazovanja, zdravstva, socijalnog staranja, zaštite životne sredine, administrativnih objekata, objekata turističke infrstrukture kao i sportskih objekata koji će biti finansirani iz sredstava opredijeljenih u iznosu od 86 miliona eura.

Kako se navodi u dokumentu, do povećanja ovih sredstava može doći ukoliko se sredstva obezbijede iz donatorskih sredstava.

Projektovana sredstva za realizaciju kapitalnih projekata u 2020. godini iznose 94,5 miliona eura i to za finansiranje početka realizacije novih i nastavak radova na postojećim kapitalnim projektima, imajući u vidu planirani završetak radova na izgradnji autoputa koji je predviđen do kraja 2019. godine.

„Sredstva kapitalnog budžeta u 2021. godini projektovana su na iznos od 120 miliona eura i predviđena su za finansiranje početka realizacije novih i nastavak radova na započetim kapitalnim projektima u iznosu od 99,9 miliona eura dok se preostali iznos od 20,1 miliona eura odnosi na isplatu garantnog depozita po osnovu ugovora o projektovanju i izgradnji autoputa Bar –Boljari, dionica Smokovac- Mateševo“, zaključuje se u Smjernicama.

Podsjetimo, kapitalni budžet je ove godine projektovan na iznos od 289,1 miliona eura.

Amalitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *