U Luštici Bay održan koktel Švajcarsko-Srpske trgovinske komore

Dodajte komentar

Švajcarsko-srpska trgovinska komora (ŠSTK) je organizovala koktel poslovnog umrežavanja u četvrtak, 9. avgusta 2018. godine u hotelu Čedi Luštica Bay, Tivat, Crna Gora, u prisustvu Ambasadora Švajcarske za Srbiju i Crnu Goru, NJ.E. Filip Ge-a.

Koktel, koji je okupio više od 50 zvanica, otvorila je Ana Govedarica, generalni direktor firme ”Roche Srbija d.o.o.”, zvanični sponzor koktela. Govedarica je istakla da ‘’kompanija Roche teži da svaki pacijent u Crnoj Gori i Srbiji bude u prilici da dobije lijek koji mu je potreban. Roche proizvodi inovativne ljekove koji mijenjaju medicinske udžbenike i značajno unapređuju liječenje pacijenata. Srećni smo što uspješno sarađujemo sa lokalnim partnerima i zajedno činimo zdravstveni sistem efikasnijim’’.

Počasni gost koktela, NJ.E. Filip Ge, je napomenuo da je nivo stranih direktnih investicija u Crnoj Gori na impresivnom nivou. Prema njegovom mišljenju, niske korporativne takse, konkurentni nivo zarada, i prelijepa morska obala čine zemlju atraktivnom za razvoj turizma, kao i za investiranje u nekretnine.

Naročito bih napomenuo da se Švajcarska nalazi među vodećim stranim investitorima u Crnoj Gori, pored UAE, Italije, Azerbejdžana, Rusije, Nemačke i Srbije. Ovakva pozicija Švajcarske se velikim dijelom može objasniti velikim investicionim projektom u sektoru turizma. Naime, kada sam posjetio Lušticu Bay prije 18 meseci, to je bilo jedno prazno, malo selo  koje je u međuvremenu transformisano u izuzetan mali grad sa dubokom dušom. Ono što me je impresioniralo je činjenica da menadžment koji radi na razvoju Luštice Bay-a ima stalan dijalog sa lokalnom zajednicom, lokalnom Vladom i lokalnim vlastima. Jako je važno za takvu stranu investiciju da domaći ljudi budu uz njih, a ne protiv njih i njihovog projekta”, kazao je on.

Prisutnima se obratio i predsednik ŠSTK-a, Majo Mićović, generalni direktor firme ”Sky Express d.o.o.”. Mićović je naglasio „da je ovaj susret ujedno i povod i prilika da ŠSTK zainteresuje nove članove za pristup ovoj dinamičnoj i uspješnoj Komori ali ujedno i šansa da se teme i projekti koje promoviše i za koje se zalaže ŠSTK a prevazilaze okvire srpskog tržišta, predstave crnogorskoj poslovnoj zajednici i švajcarskim firmama u Crnoj Gori. Uz to, imamo sjajan povod da podržimo jedan izuzetan projekat švajcarske korporacije GHM, Luštica Bay Chedi kompleks objekata visokog turizma“.

Mićović se zahvalio uvaženim gostima i brojnim članovima komore na prisustvu, uključujući ministra inostranih poslova Crne Gore, prof.dr. Srdjana Darmanovića, Ambasadora Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori, Filipa Gea,  Yanu Mikhailovu, CEO of Nestlé South East European market – Adriatic region, Bulgaria and Romania, Anu Govedaricu, generalnog direktora firme Roche Srbija, Jelenu Drakulić, CEO  “Ringier Axel Springer Serbia, Montenegro, Bosnia”, i mnoge druge.

“Luksuzni hotel sa pet zvezdica ”The Chedi Luštica Bay” je prvi od sedam hotela planiranih u novom gradu na Jadranu. To je prvi hotel brenda Čedi na Balkanu i drugi u Evropi. Vlasnik brenda, kompanija GHM, osnovala je Čedi kao brend ultraluksuznih hotela u Aziji i na Dalekom Istoku. Njihov prvi evropski hotel – u Andermatu u Švajcarskoj proglašen je za najbolji luksuzni planinski hotel na svijetu”, zaključili su iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *