Oštar pad broja korisnika Snapchata

Dodajte komentar

Društvena mreža Snapchat izgubila je 3 miliona aktivnih korisnika u zadnjih nekoliko mjeseci, otkrili su u utorak objavom kvartalnog finansijskog izvještaja iz krovne kompanije Snap. To je posljedica sve jače dominacije Instagrama, ali i korisnika nezadovoljnih redizajnom, piše Independent.

Nakon što je Instagram, inače u vlasništvu Facebooka, 2016. godine “prekopirao” Snapchat i svojim korisnicima ponudio opciju Story, popularnost te društvene mreže nezaustavljivo pada. Snapchat se pokušao tome oduprijeti radikalnim redizajniranjem svoje platforme, ali to je uzrokovalo još veću pobunu među aktivnim korisnicima. Njih čak 1,2 miliona potpisalo je peticiju za povratak na stari izgled stranice.

Taj je problem tvrdoglavo ignorisao Evan Spiegel, glavni direktor i suosnivač Snapa. No, u zadnjem je komentaru uvijeno priznao:

Smatramo da smo se sada suočili s najvećim frustracijama koje smo do sada čuli i želimo da napredujemo– kazao je.

Usprkos padu korisnika, koji se trenutno zaustavio na 188 miliona širom svijeta, Snap bilježi bolje poslovne rezultate od očekivanog i nalet novog poslovnog optimizma. Nakon investicije saudijskog princa Alwaleed bin Talala od 250 miliona dolara dionica je Snapa porasla za 10 posto. Doprinijeli su tome i prihodi koji su u ovoj godini skočili su za 44 posto, na 262 miliona dolara, u odnosu na lani kada su bili 182 miliona dolara, stoji u izvještaju za drugi kvartal. No, još uvijek posluju s gubitcima koje su sada srezali za dvadeset posto, s prošlogodišnjih 443 miliona dolara na 353 miliona.

Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *