Naslovne strane dnevnih novina za 10. avgust – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

KVADRAT U NIKŠIĆU NAJMANJE 650, A U PODGORICI 950 EURA

Najviše se gradi u Podgorici, ukupno 372 stana, od čega na izgradnji njih 160, u naselju Zagorič, radi građevinska kompanija Čelebić. Građani će, u okviru treće faze projekta Hiljadu plus, do ponedjeljka 13. avgusta moći da konkurišu za stanove čiji je najjeftiniji kvadrat u Nikšiću i kreće se od 650 eura.

Ulcinjska rivijera u gubitku skoro pola miliona eura

Hotelsko-turističko preduzeće Ulcinjska rivijera završilo je drugi kvartal sa neto gubitkom od 451.170 eura, 36,4 odsto manjim nego u istom periodu prošle godine, navodi se u izvještaju o poslovanju tog preduzeća.

Investitor zabrinut za projekat Porto Skadar

Kompanija Montenegro resort koja gradi projekat Porto Skadar lake, zabrinuta je zbog predloženih rješenja Nacrta prostornog plana posebne namjene za Nacionalni park Skadarsko jezero, koji je na javnoj raspravi, saopštio je njen predsjednik Lionel Sonigo.

Dan

Naknade građanima poskupiće dalekovod Tivat-Pljevlja

Pošto je donijeta prva sudska presuda gdje se vlasnicima imanja omogućuje da naplate od Elektroprivrede (EPCG) naknadu zbog prelaska nadzemnih vodova, odnosno žica, preko njihovih imanja, dalekovod od Tivta do Pljevalja, koji gradi Crnogorski elktrodistributivni sistem (CESID), mogao bi biti skuplji za nekoliko miliona eura.

Vučelić sve bliži Luci Bar

To znači da bi to državno preduzeće trebalo da promijeni izvrpšog direktora samo godinu dana pošto je na tu funkciju izabran Zarija Franović. Kako nam je rečeno iz više izvora iz DPS-a, najozbiljniji kandidat za tu funkciju je Vladan Vučelić, šef podgoričkog DPS-a.

Gubitak 451 hiljada eura

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera završilo je drugi kvartal sa neto gubitkom od 451,17 hiljada eura, 36,4 odsto manjim u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pobjeda

Veći odliv zbog povlačenja Italijana iz Elektroprivrede

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 265 miliona eura, a odliv 205 miliona, pokazuju preliminarni podaci CBCG. To znači da je neto priliv smanjen za 66 odsto na 59,9 miliona. Ovakvo kretanje rezultat je većeg odliva po osnovu otplate interkompanijskog duga i prodaje akcija EPCG u vlasništvu A2A objašnjavaju iz CBCG.

Sonigo: Sveli Skadar lejk na petinu

Kompanija Montenegro rizort, koja gradi Porto Skadar lejk, zabrinutaje zbog predloženih rješenja Nacrta prostornog plana posebne namjene za Nacionalni park ,,Skadarsko jezero, kojije najavnoj raspravi saopštioje njen predsjednik Lionel Sonigo.

Država će zbog privlačenja zakupaca plaćati obaveze MA

Odluka Vlade da budućem koncesionaru aerodroma nadoknadi aerodromsku taksu, koju eventualno ne bude mogao da plati Montenegro erlajnz, je očekivana s obzirom na to da Vlada hoće da unaprijed naplati 100 miliona eura od koncesija, saopštioje ekonomski analitičar Vasilije Kostić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *