1000+: Kvadrat u Nikšiću 650, u Podgorici 950 eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Građani će, u okviru treće faze projekta Hiljadu plus, do ponedjeljka 13. avgusta moći da konkurišu za stanove čiji je najjeftiniji kvadrat u Nikšiću i kreće se od 650 eura.

Cijene stambenih jedinica u novogradnji i dalje su najviše u Glavnom gradu, pa će zainteresovani kupci za kvadrat plaćati od 950 do 1.100 euram pišu Dnevne novine.

Najviše se gradi u Podgorici, ukupno 372 stana, od čega na izgradnji njih 160, u naselju Zagorič, radi građevinska kompanija Čelebić. Podgorička Zetagradnja je odgovorna za 144 stambene jedinice na Koniku, Starom aerodormu i u Zagoriču.

“Kvadrat stana koji gradi kompanija Čelebić kreće se od 1.060 do 1.100 eura. Stanovi u Zetagradnji su, bez obzira na strukturu, površinu i spratnost 1.100 eura po kvadratu”, navodi se na sajtu projekta koji realizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

U Podgorici, osim Čelebića i Zetagradnje, građevinska firma Entex Invest od aprila, pod Ljubovićem, gradi 25 stambenih jedinica, čija je cijena po metru kvadratnom 1.100 eura.

“Danilovgradski Eurozox je u tom naselju ovog ljeta započeo izgradnju 32 stana, a u Tološima dva. Ta kompanija kvadrat prodaje za 1.050 eura. Ukupno devet stambenih jedinica u naselju Zabjelo Ljubović, gradi i cetinjski Zrnožit, koji kvadrat nudi po cijeni od 1.080 do 1.099 eura”, istaknuto je na sajtu projekta Hiljadu plus, čija je vrijednost 20 miliona eura.

Pod Ljubovićem 36 stanova gradi i građevinska firma Gradnja promet iz Danilovgrada, čiji se kvadrat kreće od 1.070 do 1.099 eura. Na istoj lokaciji mojkovački Trudbenik gradi 71 stan čiji metar kvadratni košta od 950 do 1.100 eura.

Radovi teku i u Nikšiću, pa će zainteresovani za ukupno deset stanova firme Grading iz te opštine, na lokaciji Staro pazarište, po kvadratu plaćati 1.000 eura.

Najjeftniji kvadrat u novogradnji nudi građevinska kompanija LD Group iz Nikšića, za koji će pojedinici preko projekta Hiljadu plus, moći da plate od 650 do 750 eura. Ta kompanija gradi 21 stambenu jedinicu, na lokaciji Hercegovački put.

Što se tiče pravnih subjekata, privatna kompanija iz Nikšića Anagastum invest group u toj opštini prodaje ukupno 25 izgrađenih stanova, čiji se kvadrat vrednuje na 1.000 eura.

Najpovoljnija kvadratura stana na sjeveru, u novogradnji, može se kupiti u Bijelom Polju i košta od 860,52 do 919,22 eura. Kompanija Put gross u toj opštini, u naselju Nikoljac, trenutno gradi 16 stambenih jedinica.

U Herceg Novom, u mjestu Sutorina, firma Igalopromet Holding je izgradila 22 stambene jedinice za koje će plaćati, bez obzira na strukturu i površinu stambene jedinice, 850 eura po kvadratu.

Kada je riječ o pravnim licima, firma B.H. Baubar, koja je dio stranog društva Bar, prodaje 22 stambene jedinice. Kvadrat je, bez obzira na spratnost, površinu i strukturu 1.100 eura.

“U toj primorskoj opštini, kompanija Relstone, u naselju Novi Bar, prodaje 35 jednosobnih stambenih jedinica, čiji se kvadrat cijeni na 1.100 eura”, istaknutno je u dokumentaciji Hiljadu plus.

Javni poziv za treću fazu projekta, resorno ministarstvo je raspisalo krajem prošlog mjeseca. Osnovni uslovi za učešće u Hiljadu plus su da podnosilac prijave mora biti crnogorski državljanin i da on ili članovi njegove porodice nemaju u svojini stambeni objekat posljednje tri godine.

Dugoročni krediti dodjeljuju se korisnicima Hiljadu plus projekta, uz fiksnu kamatnu stopu do 2,99 odsto na godišnjem nivou, na period otplate do 20 godina.

Građani za kvadrat nude 820 eura

Cijene kvadrata stanova čiji su investitori fizička lica i kojih ima 14, kreću se od 820 do 1.100 eura. U Podgorici je na prodaji njih sedam, dok su u Pljevljima i Nikšiću u ponudi po dva stana. Kvadrat u pljevljaskoj opštini košta 900 eura, dok se u gradu pod Trebjesom može kupiti za 790 do 850.

“U Baru, Bijelom Polju i Mojkovcu u ponudi je po jedan stan. U primorskoj opštini kvadrat je na cijeni od 1.100, dok će Mojkovčani i Bjelopoljci za kvadrat plaćati 415, odnosno 710 eura”, naznačeno je na sajtu Hiljadu plus.

Na Cetinju, u ponudi je jedan stan koji prodaje privatna kompanija GRD Metal i čiji kvadrat košta 1.000 eura.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *