Ofšor firma izvlačila novac iz CG preko Šahovskog saveza

Dodajte komentar

Ofšor firma European Chess Union LLC iz Delavera je, falsifilcovan j em bankarskih dokumenata, faktura, pisama i ugovora, izvlačila novac iz šahovskih saveza Crne Gore i Bugarske i protiv nje je pokrenuta istraga u Sloveniji, saopštila je Evropska šahovska unija (European Chess Union ECU).

Iz ECU su kazali da je u maju 2011. godine grupa ljudi osnovala ofšor kompaniju u Delavaru u SAD, pod nazivom Evropska šahovska unija LLC Delaver (European Chess Union LLC Delaver) i otvorili bankarski račun u Sloveniji.

“Od 2011. do 2015. godine, falsifikovanjem bankarskih dokumenata, faktura, pisama i ugovora zloupotrijebili su novac od bugarske države, Šahovskog saveza Crne Gore i moguće drugih javnih ili privatnih subjekata ili su čak izvršavali usluge pranja novca za klijente”, navedeno je u saopštenju ECU.

Zvanično je potvrđeno da su, na taj način, zloupotrijebili više od milion eura, a prema nezvaničnim informacijama taj iznos dostiže i tri miliona eura. Prema poznatim i potvrđenom transakcijama na račun slovenačke banke je 1.070.140 eura poslato iz Bugarske šahovske federacije i 7.500 eura iz Šahovskog saveza Crne Gore (ŠSCG).

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *