Porsche radi na replici svog prvog sportskog automobila u čast 70. rođendana

Dodajte komentar

Porsche ove godine slavi 70. godišnjicu, pa je tim povodom napravio repliku svog prvog sportskog automobila, kao i otkrio i duhovnog nasljednika u formi 911 Speedster koncepta.

Njemački proizvođač sada radi na novom “restomod”-u (restauraciji sa modifikacijama) baziranom na klasičnom modelu 911.

Pod imenom Project Gold, Porsche dokumentuje stvaranje restomoda putem video serijala na svom Youtube kanalu, dok će se završeni dizajn otkriti 24. avgusta. Svjetska premijera će se održati 27. septembra na Porsche Rennsport okupljnju na stazi Laguna Seca u Kaliforniji.

Sudeći po do sada objavljenim video klipovima, osnova projekta je 911 Turbo iz 993 serije. Automobil će imati dosta zlatnih akcenata, uključujući i naplatke koji će biti ofarbani u crnu boju sa zlatnim ivicama. Slična crna i zlatna tema će karakterisati enterijer vozila.

Na žalost, to su svi detalji koje za sada imamo. Cijene klasičnih automobila toliko rastu da su njemačke banke počele da ih preporučuju kao dio raznolike investicije. Firme kao što su Canepa i Singer su vjerovatno najpoznatije u biznisu restomodovanja modela 911, a ne bi nas začudilo ni da Porsche koristi Project Gold kako bi najavio buduće nove usluge.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *