Kako da brzo i jednostavno očistite Gmail

Dodajte komentar

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Guglov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro pa pukne po šavovima.

Da biste stvorili mjesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos

Svakodnevno brisanje novopridošlih mejlova kako biste mogli primiti dvije, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.

Da biste stvorili mjesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove.

Na primjer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imaćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite na primjer larger:5mb ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta.

Možete isprobati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje sajt “Make use of” na kojem ćete pronaći još mnoštvo savjeta.

Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *