Mijač planira nove investicije u Crnoj Gori

Dodajte komentar
Švedska Kompanija Savana preuzela je zvanično zgradu Europoint, jednu od od najinteresantnijih u Podgorici i to sa aspekta evropskih ekoloških normativa. Zgrada je vrhunskog kvaliteta, a na klijenteli bi joj mogle pozavidjeti evropske prijestonice, rekao je vlasnik Savane Veselin Vesko Mijač.

Podsjetio je da se zgrada oslanja u potpunosti na prirodne resurse i to je njena najveća vrijednost.

“Ne namjeravam da promijenim koncept poslovanja, tako da će se u Europointu i dalje iznajmljivati kancelarijski prostor i drugi kapaciteti”, rekao je Mijač zaPobjedu.

Europoint je izgradila 2010. godine crnogorsko slovenačka firma Proinvest, a njeni energetski bilansi oslonjeni su na toplotnu energiju podzemnih voda. Prirodnu temperaturu podzemne vode od 12 stepeni toplotne pumpe prevode u funkcionalnu toplotnu energiju i sezonski balansi optimalne radne temperature svode se na dogrijavanje zimi i dohlađivanje ljeti. Što se tiče zakupaca poslovnog protora, u Europointu su smješteni Urban bistro, Trebjesa, Simens, Filip Moris, Noivartis, Krka, La Roš, KPMG, Ekomedika, austrijska ambasada…

Mijač je prije dvije godine kupio hotel Ramadu i Mol of Montenegro i zadovoljan je poslovanjem kompanija koje upravljaju ovim poslovnim prostorima.

“Odluku da aktivno investiram u Crnoj Gori, odakle sam u Švedsku otišao prije pet decenija, dobio sam nakon sticanja samostalnosti 2006. godine. Pozitivna klima za ulaganje je omogućena nastojanjem Vlade da stvori povoljan ekonomski i investicioni ambijent, koji je postao još privlačniji nakon ulaska Crne Gore u NATO”, rekao je Mijač.

Ističe da će investicije njegove firme i kapital koji je došao iz Švedske vremenom otvoriti prostor i drugim švedskim firmama da ulažu u Crnu Goru.

“Što se mene tiče, namjeravam da još ulažem, prije svega u sektor nekretnina, sa fokusom na turizam, ali ćemo u razmatranje uzeti bankarstvo i poljoprivredu, prije svega u turizam i bankarstvo”, kazao je Mijač, čija poslovna grupa u Podgorici zapošljava više od 100 ljudi.

Objasnio je da je transakciju sa Europointom koordinirao Milovan Novaković, prvi čovjek kompanije Colliers International za Crnu Goru i naglasio da će se ova uspješna saradnja nastaviti i za sljedeća ulaganja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *