Huawei 2019. postaje najveći svjetski proizvođač telefona?

Dodajte komentar

Huawei ove godine bilježi odlične tržišne rezultate, pa tako u Kini tokom drugog tromjesečja već ima rekordno tržišno učešće, govore podaci više analitičkih kompanija.

Sve to dolazi uprkos činenici da kinesko tržište zabilježilo pad prodaje telefona, što je još impresivnije za Huawei. A kako se rezultati kompanije poboljšavaju, rastu i apetiti i motivi za buduće poslovanje.

Huawei je prvobitno planirao da ove godine isporuči 180 miliona telefona, ali budući da je samo tokom prve polovine godine prodato 100 miliona telefona, kompanija sada očekuje da će do kraja godine isporučiti 200 miliona uređaja.

Tom rezultatu bi trebalo da doprinese i Huawei Mate 20 serija telefona, koja se očekuje tokom četvrtog tromjesečja.

Prema tvrdnjama generalnog menadžera kompanije Huawei Ričarda Jua, odlični rezultati su postignuti zahvaljujući pojačanoj prodaji u Kini i Evropi. U Kini je ostvaren rast od 37 odsto, dok je u Evropi i EMEA regiji ostvaren rast prihoda od čak 73 procenta.

Jedino problematično tržište za popularni kineski brend još uvjek je SAD, gde je kompaniji Huawei zabranjeno da nudi svoje telefone preko provajdera usluga mobilne telefonije. Isto važi i za tržište Australije.

Huawei planira da krajem godine počne sa testiranjem 5G telefona, kako bi oni tokom naredne godine bili spremni za izlazak na tržište. Ju je optimističan kada su poslovanje Huaweija u pitanju i vjeruje da ta kompanija može da postane najveći globalni proizvođač mobilnih telefona do četvrtog tromjesečja 2019. godine.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *