4 načina kako da iskoristite priče na Instagramu da unaprijedite svoj brend

Dodajte komentar

Sudeći po statistici Instagrama, 200 miliona pregleda tokom dana dolazi od privatnih profila ka poslovnim. Ukoliko imate profil, treba da znate i da čak dvije od tri posete potiču sa profila koji vas ne prate.

Novine koje ova mreža nudi javljaju se iz dana u dan i donose promjene u načinu kako se sprovode digitalne strategije. Među onima za koje morate znati jesu i priče na Instagramu, takozvane Insta-storije, koje postoje već neko vrijeme. Pored toga što na profilu stoje samo 24 sata, postaju popularnije od redovnih sadržaja.

Evo kako možete da ih upotrebite na svom profilu.

Highlights kao opis vašeg brenda

Instagram je nedavno omogućio da zadržite svoje priče nešto duže na profilu tako što ćete ih smjestiti u okviru atrakcija (Highlights). One stoje na vrhu vašeg profila iznad svih sadržaja, pa zato stručnjaci savjetuju da koristite ovu prednost da predstavite svoj brend.

Na ovaj element možete gledati kao na odeljak „o nama” u kome ćete na kreativan, ali ipak vema jednostavan način ispričati ljudima šta je to što radite, koje proizvode, odnosno usluge imate i kako mogu doći do vas. Po tome će vas zapamtiti u mnoštvu drugih profila koji će koristiti klasičan opis da urade to isto.

„Prepustite” svoju priču drugim korisnicima

Instagramovim korisnicima je zanimljivo da gledaju gostujuće poznate i uticajne ličnosti ili influensere na internetu, koje i sami prate i vole, u tuđim, odnosno vašim pričama na Instagramu.

Razmislite o partnerstvu i pozovite gosta koji će na jedan dan preuzeti vaš nalog na Instagramu i u dogovoru sa vama postavljati sadržaje, odnosno praviti „priče” koje će vaši pratioci gledati.

Ovakav poduhvat može da bude zabavnog karaktera, može biti ozbiljan i edukativan, a možete i sami odrediti u kom smjeru će otići. Dokle god je krajnji cilj unapređenje vašeg brenda imate slobodu da eksperimentišete.

Koristite ankete

Među novim stikerima na Instagramu za priče koje postavljate možete naći i ankete, odnosno sistem glasanja u kome ćete postavljati pitanja svojim pratiocima, a oni će birati jedan od dva ponuđena odgovora. Ovo je sjajan način da bolje upoznate svoju ciljnu grupu i ljude koji vas prate i vole vaš brend.

Primjera radi, ukoliko se vaš profil fokusira na kuvanje, možete postaviti pitanje „Da li biste više voljeli da vidite recept za desert ili za jelo od mesa?” U skladu sa tim možete formirati i plan komunikacije koji ćete kasnije koristiti.

Ponudite ljudima nešto što će iskoristiti

Najbolje što možete da učinite na bilo kojoj drugoj mreži jeste da izazovete pratioce da sami podijele vaš sadržaj ili kreiraju materijal koji će glorifikovati vaš brend. Zato im ponudite sadržaj koji mogu sami da proslijede, popune ili iskoriste za dalje.

Tako su nedavno popularni bili šabloni sa različitim pitanjima koja su se postavljala u okviru priča, a koje su ljudi mogli da fotografišu, to jest „skrinšotuju” i da postave na svoj stori sa odgovorima.

Brendirajte takav sadržaj, osmislite zanimljiva pitanja i dajte ljudima da se igraju. Najkreativnije odgovore čak možete i da nagradite, samo ne zaboravite da zamolite pratioce da označe, „taguju“ vaš brend.

Telegraf

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *