Ovo je novi BlackBerry smartphone (video)

BlackBerry je nedavno ujedinio snage sa indijskom kompanijom Optiemus kako bi stvorio novu liniju smartfona po imenu – Evolve.

Modeli BlackBerry Evolve i BlackBerry Evolve X su uređaje sa ekranima dijagonale 5,99 inča i odnosom stranica 18:9. Za razliku od prethodnog tržišnog takmaca – modela Key2, Evolve linija pametnih telefona neće imati ugrađenu tastaturu.

Blackberry Evolve pokreće Qualcomm Snapdragon 450 čip uparen sa Adreno 506 grafičkom jedinicom, 4GB RAM i 64GB interne memorije.

Evolve X je zasnovan na Snapdragon 660 čipu, ima 6GB RAM memorije, ali kao i njegov “mlađi brat” 64GB prostora za skladištenje.

Oba telefona će imati senzore otiska prsta sa zadnje strane, kao i mogućnost otključavanja pomoću softvera za prepoznavanje lica.

Napajaće ih baterije kapaciteta 4.000 mAh, koje će se puniti preko USB-C porta i imati podršku za bežične punjače. BlackBerry ističe i punu podrškom za Android 8.1 Oreo.

Linija Evolve će krajem avgusta ekskluzivno biti dostupna u Indiji, po ceni koja će se kretati oko 365 dolara. Za model koji će se naći na vrhu ponude, kupci će morati da izdvoje 510 dolara.

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.