Ovo je novi BlackBerry smartphone (video)

BlackBerry je nedavno ujedinio snage sa indijskom kompanijom Optiemus kako bi stvorio novu liniju smartfona po imenu – Evolve.

Modeli BlackBerry Evolve i BlackBerry Evolve X su uređaje sa ekranima dijagonale 5,99 inča i odnosom stranica 18:9. Za razliku od prethodnog tržišnog takmaca – modela Key2, Evolve linija pametnih telefona neće imati ugrađenu tastaturu.

Blackberry Evolve pokreće Qualcomm Snapdragon 450 čip uparen sa Adreno 506 grafičkom jedinicom, 4GB RAM i 64GB interne memorije.

Evolve X je zasnovan na Snapdragon 660 čipu, ima 6GB RAM memorije, ali kao i njegov “mlađi brat” 64GB prostora za skladištenje.

Oba telefona će imati senzore otiska prsta sa zadnje strane, kao i mogućnost otključavanja pomoću softvera za prepoznavanje lica.

Napajaće ih baterije kapaciteta 4.000 mAh, koje će se puniti preko USB-C porta i imati podršku za bežične punjače. BlackBerry ističe i punu podrškom za Android 8.1 Oreo.

Linija Evolve će krajem avgusta ekskluzivno biti dostupna u Indiji, po ceni koja će se kretati oko 365 dolara. Za model koji će se naći na vrhu ponude, kupci će morati da izdvoje 510 dolara.

Check Also

Ovo su posljednje cijene goriva u regionu

U našem regionu Hrvati plaćaju ubjedljivo najskuplje gorivo, dok vozači u Mađarskoj imaju najjeftinije naftne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.