Fiat prodaje Magneti Marelli

Dodajte komentar

Automobilska kompanija Fiat Chrysler Automobili (FCA) za sada ostaje pri planiranoj prodaji svoje kompanije za prozvodnju dijelova Magneti Marelli, nakon privlačenja interesa jednog broja potencijalnih kupaca.

Vrijednost tog poslovanja bi mogla dostići čak šest milijardi eura, tvrde neimenovani izvori upoznati sa situacijom za njujoršku agenciju „Bloomberg“.

„Kompanija ostaje pri ranije objavljenoj nameri da akcionarima podijeli nove akcije u Magneti Marelliju“, izjavio je portparol FCA u odgovoru „Bloombergu“.

FCA je ranije ove godine najavio prodaju tog poslovanja i podjelu deonica u novoj holding kompaniji dioničarima FCA, podsjeća CNBC.

Izvori upoznati sa situacijom navode da je talijansko-američki proizvođač automobila odbacio ponudu jednog neimenovanog azijskog dobavljača, kao i da su američki investicioni fondovi Apollo Global Management i Bain Capital pokazali interes za Magneti Marelli.

Dionice FCA su danas porasle na Milanskoj burzi ostvarivši skok od čak 2,9 posto, zahvaljujući čemu je najveći dobitnik u slopu indeksa STOXX 600 Automobili.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *