Binfo brojke: Poslovna “mapa” Plužina

Dodajte komentar

Portal Binfo.me na ovaj način je na svojoj FB stranici čestitao stanovnicima Plužina 04.avgust, Dan opštine Plužine.

Opština Plužine je po veličini prostora sedma opština u Crnoj Gori, a treća najmanja opština po broju registrovanih firmi, koja se nalazi nasjevero-zapadu Crne Gore, uz granicu Bosne i Hercegovine. Istorijski, ona je starohercegovački kraj i nalazi se u centralnim djelovima Stare Hercegovine. Crnoj Gori je priključena poslije Berlinskog kongresa 1878. godine.

Opština se u užem, regionalnom smislu, može označiti kao dio prostrane durmitorske regije kojoj pripadaju opštine Plužine, Šavnik i Žabljak, odnosno krajevi Piva, Drobnjaci, Uskoci, Jezera i Šaranci, zbog čega u narodu postoji osjećaj pripadnosti pivskom plemenu.

Prije tačno 75 godina, 4. avgusta 1943. godine teritorija opštine Plužine je oslobođena od fašističkog okupatora, od toga datuma opština je slobodna teritorija i taj dan se danas slavi kao Dan Opštine Plužine.

Danas u Opštini Plužine posluje 52 aktivna preduzeća, a bilanse za 2017. godinu predalo je njih 28. Od toga je 27 mikro i jedno malo preduzeće. Ova preduzeća, u kojima je zaposleno 109 radnika, ostvarila su 2.3 miliona eura prihoda u prethodnoj godini.
Tri najveća preduzeća koja su pozitivno poslovala po visini prihoda su:

1. BREZNA FUTURE d.o.o
2. JAVNO STAMBENO – KOMUNALNO PREDUZEĆE
3. RAVNO d.o.o

Svim građanima Plužina čestitamo Dan Opštine!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *